Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pilnie poszukuję dobrego kremu z retinolem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-02-01, 12:11   #11
kamaO
Wtajemniczenie

Dot.: Pilnie poszukuję dobrego kremu z retinolem

Cytat:
Napisane przez Noor
O kwasach BHA nic nie znalazłam (ale też i nie szukałam, bo mam alergię na salicylany, więc trzeba raczej napisać - nic mi nie wpadło w oczy), natomiast nie powinno się łączyć witaminy C i kwasów AHA w wysokim stężeniu, ze względu na możliwość podrażnień. Co dokładnie oznacza "wysokie stężenie" - zabij, ale nie wiem, bo mnie podrażnia już 6 % kwasu glikolowego i AHA unikam, jak ognia.
O to mi właśnie chodziło. Też się zastanawiam ile wynosi "wysokie" stężenie kwasu w kremie Taki Lysanel ma ponad 10%, ale nie na wszystkich działa. Tak więc to stężenie będzie trudne do określenia ze względu na różne tolerancje skóry u różnych osób. Kosmetyczki stosują kwasy 20% i wyższe. Hmm...

A ja i tak dalej nie wiem co kupię Niech żyje babskie zdecydowanie Waham się między dalszą kuracją kwasem a wprowadzeniem retinalu - w sumie to głównie zależy mi na rozjaśnieniu przebarwień (część zniknęła po 2-miesięcznej kuracji, ale część jeszcze siedzi ). Z drugiej strony Lysanel działa na te wszystkie ogniska zapalne - goją się megaszybko.
Obym poza zakupowymi dylematami w życiu większych problemów nie miała