2009-05-26, 21:03
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
Napisane przez Nika1980
co do przybierania na wadze:
w paryżu zauważyłam, że moje staniki są stanowczo za małe. poszłam do sklepu z bielizną...wzięłam do przymierzalni paręstanikó o rozmiar większych....a one wszystkie ciągle za małe...w końcu kupiłam o dwa rozmiary większe! 
przerażają mnie moje biodra- są dużo szersze niż były!
mojemu mężowi stan ciązowy bardzo się podoba  mam już całą serię fotek, w ubranich , bez, w bieliźnie... eeeh
co do cytologii, też słyszałam że dwójka jest grupą normalną dla kobiet współżyjących regularnie. sama ostatnio miałam gr I pierwszy raz w życiu - może to wynik przebytego leczenia na grzybicę?
co do linku z badaniami.... jakbym pokazała tą listę swojej położnej to by jej oczy wyszły na wierzch....ja miałam raz robioną krew na syfilis , żółtaczkę i hemoglobinę, zero badania ginekologicznego, zero badania moczu. 3 razy usg w czasie calej ciąży, no i sprawdzanie ciśnienia. to wszystko w Holandii. amen....
ja to się stresuję jak czytamm ile badań powinnam mieć a ich nie mam i nie będę mieć...
|
Mi też biust ostatnio znacznie podrósł. Kupiłam sobie dwa tygodnie temu sukieneczkę na lato i była dobra a dziś jak ją chciałam przymierzyć to z biustu zrobiły mi się dwa naleśniki Najgorsze jest to że wyrzuciłam paragon i oderwałam metkę także już jej nie zwrócę A ja myślałam że na całe lato będę mieć piękną, letnią sukienkę.... Od początku ciązy przybyło mi w biuście 8 cm!
Nika nie stresuj się. Będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez precious_81
Cały tydzień chyba nie trzeba ograniczać, ja słyszałam że dzień przed najlepiej od 18 nie powinno się jeść nic słodkiego, ale nie wiem czy to tyczy się też cukru "owocowego".
Ja nigdy nie miałam żadnej infekcj, więc mój lekarz jak najbardziej polecił mi basen. Ja akurat chodzę na aqua aerobic, bo moja kondycja w ciąży spadła z dnia na dzień i po przepłynięciu basenu muszę 5 minut odpoczywać
Ja liczę chyba kalendarzowymi - po prostu od dnia ostatniej miesiączki w kalendarzu liczę poszczególne tygodnie i one pokrywają się z tym co pisze lekarz w karcie ciąży.
Tyle godzin  to ja siedzę po 2-3 godziny i wydaje mi się, że to długo.
A z efektu chociaż jesteś zadowolona?
Chyba faktycznie ostatnio się zmianiamy, bo mój też w kuchni mnie wczoraj "dorwał" i mówi "ale masz teraz super jędrny tyłeczek", na co ja "znaczy że wcześniej nei był jędrny " - wyszlo na to, że mój mężuś uważa, że wygląda równie sexi co wcześniej ale jednak trochę inaczej Dobrze że jeszcze wcięcie w talii mi zostało chociaż brzuszek rośnie i wreszcie nikt nie mówi że nie wyglądam "ciążowo".
Ja wpisałam laktator na listę - w sumie nie musisz go kupować od razu, zawsze mąż może kupić jak będziesz w szpitalu, ale czasami przydaje się od razu, np. żeby pobudzić laktację. Podgrzewacz do butelek też chyba można kupić później - jak będziesz karmić piersią to nie będzie Ci potrzebny.
Przy badaniu na glukozę sprawdza się czy kobieta ma (albo czy jej grozi) cukrzyca ciążowa - przynajmniej z tego co ja wiem.
|
Wczoraj mój mąż stwierdził że upodabniam się do jego mamy!!! 
No ja też chyba wstrzymam się z zakupem laktatora do porodu bo nie wiem czy mi będzie na 100% potrzebny a cena takiego ustrojstwa nie jest mała....
To samo tyczy się podgrzewacza. Tak więc wyrzucam te dwie rzeczy na listę rezerwową
Cytat:
Napisane przez Foka29
To połowinki dzisiaj masz!
J a (też dzisiaj) zaczynam 24 tc. Uff, już bliżej jak dalej 
Z tymi kopniaczkami to mam od wczoraj mieszane uczucia.
Lubię jak się tak maluszek ułoży, że kopie na zewnątrz, wtedy śmiesznie mi się brzuch rusza i uczucie też jest super 
J ednak wczoraj wieczorem jak już układałam się do snu, to kosmita się przebudził (zawsze go tak wieczorem bierze) i był tak ułożony, że tłukł mnie prosto po pęcherzu. Nie było miło  Bolało i latałam do toalety jak szalona.
Dziewczyny, chyba znalazłam sobie nową obsesję kulinarną: ARBUZ 
|
Ja też dziś zaczęłam 24 tydzień
Mam to samo. Czasami moja mała księżniczka kopie mnie "od wewnątrz" i nie jest to miłe uczucie. Mam wrażenie jakby mi "coś" siedziało na pecherzu
Cytat:
Napisane przez aniago25
Miss.hot wiem jak to jest jak główka boli
A mi mąż zrobił niespodzianke z okazji dnia matki i dostałam przepyszny torcik truskawkowy  pychotka.
|
A ja dziś dostałam z okazji Dnia Matki piękną różę.... Ależ się wzruszyłam! 
Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86
Biustonosze byly w miare,ale jakos nie zwracalam wiekszej uwagi na nie  ten kocyk taki mieciutki Boshee  Koniecznie tam zajrzyj ! 
|
Widziałam tą ulotkę. Fajniutkie te rzeczy.Muszę jutro wybrać się na zakupy!
|