2009-05-28, 13:05
|
#1544
|
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2008-10
Wiadomości: 2 619
|
Dot.: ostrowiec świętokrzyski
A co mi tam, podam kolejny przepis 
Bułki faszerowane
10kajzerek
koncentrat pomidorowy
3cebule
papryka czerwona
pół puszki groszku
wędlina (40dag)
ser żółty
10 dag pieczarek
olej, sól, pieprz, czosnek, majeranek,
Z bułek ścinamy wierzchy, wydrążamy środek i smarujemy w środku koncentratem pomidorowym. Cebulę kroimy w półplasterki, smażymy na złoty kolor, dodajemy wędlinę, paprykę i pieczarki (starte na tarce). Przyprawiamy do smaku, dusimy ok. 15minut. Pod koniec dodajemy groszek. Farsz odcedzamy z nadmiaru tłuszczu i napełniamy nim bułki. Posypujemy serem i pieczemy ok. 10minut aż ser się roztopi.
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------
Cytat:
Napisane przez justys1358
A ta papryka do czerwona moze byc? A keczupa do pikantnego lepiej uzyc łagodnego?
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------
Ja ogolnie lubie pikantne potrawy  Kurde takim tempem, to ja bede miała cały zeszyt wypisany potraw jak na zone przystalo i to bedzie moja jedna z rzeczy mojego posagu 
|
Najlepiej czerwona, ja takiej używam, może być konserwowa, wtedy będzie pikantniejszy smak, ze świeżej papryki jeszcze nie robiłam, ale jadłam i też jest dobra.
A keczup to już jak wolisz, ja z racji tego, że oboje z TŻ-em lubimy ostre dania, to użyłam keczupu pikantnego. Decyzja należy do Ciebie.
Mogę podawać kolejne przepisy, oczywiście te sprawdzone przeze mnie
__________________
Razem od 14.02.2006
Mąż i żona 26.09.2009
Mama Aniołków [*]14.02.2010[*]15.01.2011
Maja jest już z nami 
08.04.2012
|
|
|