2009-05-29, 08:47
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jaki koszt całościowo?
Cytat:
Napisane przez iz0lek
Spójrz na to z innej strony. Sukienka za 1000zł jest ze sztucznego materiału, ciekawe ile w niej wytrzymasz zanim zaczniesz się kisić...
Butów za 80zł dawno nie widziałam... a bielizny za 80 w normalnym sklepie też nie kupisz, raczej by trzeba szukać na bazarku, a z takiej bielizny na pewno nie będziesz długo zadowolona.
Samochód za 200zł? Jaka marka?
Fotograf i kamerzysta też tanio. Ja znalazłam kamerzyste za 1100 a fotograf za 4tys w pełnym pakiecie.
Obrączki za 650 to te tradycyjne, zgadza się?
Kurcze, nie warto robić zbyt wymyślnego ślubu i wydawać jak najwięcej, ale myslę też że nie ma co przesadzac w drugą stronę i wszystkiego sobie żałować, byle by było jak najtaniej...
Film ze ślubu, zdjęcia, i obrączki to pamiątki które zostaną na całe życie i warto w nie zainwestować, tak myślę.
Ale to tylko moje zdanie 
|
Ej xD. No co ty! W warszawie to wy macie takie ceny z kosmosu, ale np. u mnie w regione, to komplet bielizny w normalnym sklepie można kupić za 50zł już. Może to nie jest jakaś tam ekstra marka, ale ja w takich chodzę i nie narzekam . Za moje buty dałam 69zł ... aczkolwiek nie są typowo ślubne, bo te ślubne to jakieś tandentne dla mnie ... może i stąd niższa cena. A jak chcesz zobaczyć buty za 80zł całkiem ładne i wygodne to np. deichmann I fotograf ... ja daje 1300, ale chyba urośnie do 1600 (bo w pierwszej wersi nie zależało mi na zdjęciach z oczepin.... ale to się niedano zmieniło ) i co do fotografa, to jestem STRASZNIE ZADOWOLONA! U nas jedni z droższych kosztują po ok. 2,5-3tys., a tak przeciętnie to od 1000-1800zł, ale ja pasjonuję się fotografią więc bardzo wybrzydzałam, natomiast ten pas spełnił moje oczekiwania. W cenie zarówno zdjęcia weselne, usc, jak i plener w osobnym dniu Obrączki wybraliśmy takie (cena podana) http://www.wec.com.pl/Obraczki-Slubn...1ZR-p1478.html są takie jak chceliśmy, nie zwyczajne, trochę nietypowe i podobne do naszych wcześniejszych "obrączek" z czasów "chodzenia" ze sobą 
Co do reszty Twojej wypowiedzi... to zgadzam się najzupełniej! Ja poto szukałam fotografa przez tyle czasu żeby był zaj .. SUPER i żebym do końca życia była ze zdjęć zadowolona i tak samo z obrączkami! To jest coś co zastaje do końca żcyia, do czego się wraca ciągle ... 
P.S. A np. moja znajoma, zaoszczędziła na obrączkach, po daniu swojego złota dała za obrączki ok. 300zł BO chciała sobie zrobić makijaż u lepszego, droższego stylisty ;D
|
|
|