Zakorzenienie
|
Codex Alimentarius
Czesc dziewczyny 
Wczoraj otrzymałam takiego oto maila od kolegi... Prosze abyści zapoznały sie z trescia i podpisały petycje do ktorej link podany jest w tresci maila 
Moze wspolnymi siłami uda nam sie wywalczyc prawa do referendum w sprawie wprowadzenia Codexu Alimentariusa...
o co chodzi, dokłądnie dowiecie sie z tresci maila, ewentulanie zapraszam do dyskucji 
Witam Wszystkich
Z góry mówię że to nie jest ani spam, ani żaden łańcuszek, chciałem abyście poświęcili kilka minut i przeczytali całego maila do końca i podpisali pewną petycję, którą można znaleźć tu
(http://www.eu-referendum.org/polski/petitions/natural_remedies.php), ale po kolei.
Pewnie niektórzy z Was zauważli ostatnio mój opis na gg - www.stopcodex.pl lub w ten czy inny sposób jakoś wyszło to podczas jakiejś rozmowy. Niektórzy z Was z ciekawości może już odwiedzili tą stronkę lub sami dotarli do tych materiałów, natomiast ci, którzy jeszcze nie wiedzą o co chodzi proszę o przeczytanie kilku linijek dalej.
Chciałem się z Wami podzielić materiałami, do których ostatnio udalo mi się dotrzeć i na które natrafiłem w zasadzie przez całkowity przypadek szperając po necie kilka miesięcy temu.
O co chodzi..? Chodzi o Codex Alimentarius w Polsce znany jako Kodeks Żywnościowy. Na pierwszy rzut oka wszystko wygląda ok, tzn zbiór zasad, które powinny Nas - Konsumentów chronić, ustalać standardy wytycznych żywieniowych. Prace te prowadzone są na forum Komisji Kodeksu Żywnościowego, powołanego przez organizację NZ ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) oraz Światową Organizację Zdrowia (WHO). Planowo ma wejść w życie 1 stycznia 2010 roku czyli już niedługo.
Ogólnie jak pisałem wszystko wydaje się ok ale dlaczego w założniach Kodeksu zawarte jest m.in. że:
- cała żywność może być napromieniowana bez powiadamiania konsumenta
- może zawierać dodatki chemiczne oraz pestycydy będąc do tego dalej nazwana żywnością ekologiczną...
- wszystkie zwierzęta przeznaczone na mięso możliwe, że będą musiały zażywać antybiotyki i hormony wzrostu, łącznie z hodowanymi ekologicznie
- możliwe z czasem przydomowa uprawa własnych owoców i warzyw nie będzie możliwa bez zezwolenia...
- sprzedaż naturalnych witamin, suplementów mineralnych i ziół może być nielegalna, podobnie jak terapie naturalne stosujące te składniki...
Czytacie to (jeżeli dotrwaliście do tego miejsca) i pewnie myślicie sobie że to niemożliwe, że to jakaś ściema, jak to możliwe że organizacje, które mają stać na straży naszego zdrowia chcą zezwolić na to aby w naszej żywności znajdowały się wysokie dawki pozostałości ponad 3000 pestycydów, kilkaset dodatków chemicznych, także tych podejrzewanych o działanie rakotwórcze, daje zielone światło dla Genetycznie Modyfikowanej Żywności (GMO) pomimo tego, że wyniki badań wcale nie uznają jej za bezpieczną i zdrową... Przecież nigdzie o tym nie mówią, żadna stacja telewizyjna o tym nic nie wspomniała, w żadnym radio nie było żadnej audycji (oprócz TOK FM wywiad z zeszłego tygodnia dostępny tu http://bi.gazeta.pl/im/6/6610/m6610126.mp3). Żadna z 'poważnych' i popularnych gazet nic na ten temat przecież nie wspomniała.
Też tak zareagowałem na początku. I zacząłem szukać w Internecie, i okazało się, że to nie jest ściema, że rzeczywiście chcą takie coś wprowadzić, im więcej szukałem tym więcej znalazłem ciekawych i zarazem przerażających informacji.
Natrafiłem na dwie polskie strony internetowe, jedną już znacie - www.stopcodex.pl natomiast druga to www.naturalnenielegalne.p l
Znajduje się na nich mnóstwo artykułów, linków do ustaw i mnóstwa innych bardzo ciekawych informacji. Jest tam także kilka innych petycji związanych z tym tematem.
Jeden z cytatów, który mi utkwił w głowie - Never heard of Codex? That's exactly what they want.........
Komu zależy na tym aby tego typu informacje nie dostały się do szerokiego grona słuchaczy? Dobre pytanie, nawet bardzo dobre.
No cóż, pozbawieni możliwości naturalnych suplementów diety, witamin i minerałów, które są nam niezbędne do zdrowego życia, karmieni genetycznie modyfikowaną i napromieniowaną żywnością, raczej nie będziemy cieszyli się zdrowiem dożywając słusznej starości. A ludzie chorzy chodzą zazwyczaj do lekarza, a lekarze przepisują im leki. A Wszyscy wiemy kto zarabia na sprzedaży leków.
Jeżeli uważacie jednak, że to wielka ściema i jakieś oszustwo (nawet nie wiecie jakbym chciał żeby tak było...) i nie macie zamiaru czytać i szukać więcej na ten temat, jeżeli nie interesuje Was to co jecie to trudno. Nie będę nikogo do niczego zmuszał ani nakłaniał.
Jeżeli jednak zainteresowało Was to co do tej pory przeczytaliście i chcialibyście poczytać coś więcej na ten temat, myślicie o swojej przyszłości, a także o przyszłości Waszych obecnych albo przyszłych dzieci, dajcie znać ponieważ przez ostatnie kilka miesięcy znalazłem sporo materiałów na ten temat, dodatkowo byłem ostatnio czyli 21.05.2009 na wykładzie informacyjnym "Medycyna Komórkowa oraz Codex Alimentarius (Kodeks Żywnościowy), a nasze życie", gdzie dostałem płytkę dvd z dodatkowymi nateriałami, których nie znalazłem.
Polecam TEN i TEN filmik na początek.
tutaj linki bezpośrednie jakby się nie chciało otworzyć
http://www.youtube.com/watch?v=hokUiX-lh3s
http://www.youtube.com/watch?v=Ayvkr0CC3Dg&eurl= http%253A%252F%252Fwww%25 2Estopcodex%252Epl%252F&f eature=player_embedded
I teraz moja prośba: proszę podpiszcie tą petycję (http://www.eu-referendum.org/polski/...l_remedies.php) (obojętnie czy uznaliście to za oszustwo/kłamstwo czy nie) i jeżeli nie będzie to problemem prześlijcie to dalej do swoich znajomych. Największym problemem jest brak informacji.
Po co ta petycja? Jeżeli uda zdobyć się 1000000 (milion) podpisów będzie możliwe przeprowadzenie europejskiego referendum, gdzie będziemy mogli sami zadecydować czy chcemy korzystać z dobrodziejstwa medycyny naturalnej, czy pestycydy, genetycznie modyfikowana i napromieniowana żywność jest dla nas zdrowa i czy chcemy taką jeść. Nie pozwólmy aby podjęto tą decyzję za Nas.
Jeszcze ciekawostka - Ludzie którzy zbudowali 'tory' do Oświęcimia i wymyślili hasło "Arbeit macht frei" byli szefami trzech największych niemieckich koncernów farmaceutycznych Hoechst, Bayer i BASF to ci sami, którzy byli twórcami Kodeksu, zostali oni uznani za winnych w Norymberdze, ale po 10 latach dwóch z nich znowu kierowało dwoma głównymi niemieckimi firmami farmaceutycznymi Hoechst i BASF... hmm...
“If you control the oil you control the country; if you control the food you control the population.” — Henry Kissinger (amerykański polityk i dyplomata, laureat Pokojowej Nagrody Nobla)
Pozdrawiam serdecznie,
|