Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dziewczyny z Plus Size z przyjemnością gubią kochane ciałko :)
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-29, 15:33   #650
bekii
Rozeznanie

Dot.: Dziewczyny z Plus Size z przyjemnością gubią kochane ciałko :)

Cytat:
Napisane przez karrrmelek Pokaż wiadomość
magdzie ja mam kilka fajnych przepisów ale raczej nie są one niskokaloryczne bo wszystkie z majonezem.... Ale podaje może ktoś skorzysta...

1. Sałatka warstwowa. Podsmażamy pieczarki, gotujemy jajka, kroimy drobno szczypiorek. Do salaterki wkładamy kolejno warstwę pieczarek, jajek, pieczarek, jajek przykrywamy majonezem a na wierzchu sypiemy szczypiorek

2. Sałatka warstwowa "gyrosowa" . Kroimy cycka z kury na kawałeczki podsmażamy na patelni w końcowej fazie dodajemy przyprawę do gyrosa, Wkładamy do salaterki mięsko przykrywamy kukurydzą z puszki następnie majonezem a na wierzch pokrojoną kapustą pekińską. (przyprawy w mięsku musi być na tyle dużo żeby sałatka nie potrzebowała soli i pieprzu)

3. Smażymy drobno pokrojony boczek na patelni. Później to samo z cebulką (powinna być w talarki ale ja wole w kostkę wtedy w salatce nie widać takich "robaków" ) Do salaterki wsypujemy przygotowany boczek, cebulkę, czerwoną fasolę z puszki, pokrojoną kapustę pekińską, kukurydzę i drobno pokrojoną czerwoną paprykę. Zalewamy uwaga uwaga nie majonezem, a keczupem. Można doprawić pieprzem i solą.

4. Selerowa. Kroimy drobno w paski/kawałeczki szynkę/polędwicę. Wsypujemy do miski, dodajemy kukurydzę. Selera ze słoika myjemy pod wodą i następnie rozdrabniamy go nożem żeby paski były mniejsze. Wsypujemy do miski. Ananasa kroimy w kosteczkę również dodajemy do całości, zalewamy majonezem i doprawiamy

Proporcje zależnie od tego kto jak lubi

Smacznego
Ad .1 Ja robię też bardzo dobrą sałatkę pieczarkową,ale daję do niej tylko drobno pokrojone w kosteczkę pieczarki i cebulkę podsmażone wcześniej na patelni lekko na oliwce z oliwek i do tego ugotowany brązowy ryż,to wszystko połączone majonezem pomorskim light.Bardzo dobra.
Ad.2 Gyrosowa,ja daję warstwy-małe kawałki upieczonej piersi z kurczaka obtoczone w przyprawie gyros,na to keczup pikantny,na to drobno pokrojona biała część pora,na to kukurydza,na to pokrojone w kosteczkę ogórki konserwowe i na to poszatkowana mała kapusta pekińska , na pekińską daję własnoręcznie zrobiony sos czosnkowy -tj. łyżka majonezu light - do majonezu pomału dodaję 1 jogurt naturalny gęsty najlepiej Bacoma (jest bardzo gęsty),do tego wyciskam 2-3 ząbki czosnku i dodaję 1 małą łyżeczkę ziół prowansalskich.PYCHA!Praw dziwy gyros!Podaję w przeźroczystej dużej misce,bo ładnie się prezentują wtedy warstwy.
Ad.4 Selerowa-ja robię następujące warstwy:na spód seler marynowany ze słoika,potem pokrojona w drobną kosteczkę szyneczka z indyka,następnie pokrojona biała część pora,potem kukurydza i na koniec ananas, na to majonez light połaczony z 1 łyżką soku z puszki od ananasa.

Moje cuda na szydełku:
http://mojeciuchy.pl
(login: szydelkowakraina)

bekii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując