magdzie ja mam kilka fajnych przepisów ale raczej nie są one niskokaloryczne bo wszystkie z majonezem.... Ale podaje może ktoś skorzysta...
1. Sałatka warstwowa. Podsmażamy pieczarki, gotujemy jajka, kroimy drobno szczypiorek. Do salaterki wkładamy kolejno warstwę pieczarek, jajek, pieczarek, jajek przykrywamy majonezem a na wierzchu sypiemy szczypiorek
2. Sałatka warstwowa "gyrosowa"

. Kroimy cycka z kury na kawałeczki podsmażamy na patelni w końcowej fazie dodajemy przyprawę do gyrosa, Wkładamy do salaterki mięsko przykrywamy kukurydzą z puszki następnie majonezem a na wierzch pokrojoną kapustą pekińską. (przyprawy w mięsku musi być na tyle dużo żeby sałatka nie potrzebowała soli i pieprzu)
3. Smażymy drobno pokrojony boczek na patelni. Później to samo z cebulką (powinna być w talarki ale ja wole w kostkę wtedy w salatce nie widać takich "robaków"

) Do salaterki wsypujemy przygotowany boczek, cebulkę, czerwoną fasolę z puszki, pokrojoną kapustę pekińską, kukurydzę i drobno pokrojoną czerwoną paprykę. Zalewamy uwaga uwaga nie majonezem, a keczupem. Można doprawić pieprzem i solą.
4. Selerowa. Kroimy drobno w paski/kawałeczki szynkę/polędwicę. Wsypujemy do miski, dodajemy kukurydzę. Selera ze słoika myjemy pod wodą i następnie rozdrabniamy go nożem żeby paski były mniejsze. Wsypujemy do miski. Ananasa kroimy w kosteczkę również dodajemy do całości, zalewamy majonezem i doprawiamy
Proporcje zależnie od tego kto jak lubi
Smacznego