Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-05-29, 19:19   #689
agta85
Wtajemniczenie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
W ogóle tak sobie myślę o tym pomiarze w zwisie i na pewno ten wymiar jest bardzo ważny, wiele mówi i powinno się korygować obwód w biuście o ten pomiar. Z tym, że moim zdaniem nie do końca miseczką noszoną jest ta z pomiaru w zwisie.

Przy effuniakach, w których obwodu nie zaniżamy praktycznie rozmiar w zwisie zawsze się sprawdza, ale przy innych firmach, kiedy zaniżamy obwód o te 5 cm i więcej, jednak okazuje się, że powinnyśmy brać miskę mniej niż wychodzi pomiar w pochyleniu. Miska w zaniżonym obwodzie jest głębsza i stąd czasami okazuje się za duża. Jak narazie potwierdziło się to w kilku przypadkach, więc może wypowiedzcie się, czy u was to się sprawdza:
- ja mam 92/93/64 - przy pomiarze w zwisie wychodzi mi 28GG, próbowałam z tym rozmiarem i praktycznie zawsze okazywał się za duży
- koleżanka ma wymiary 92/97/67 - wychodzi jej 28H, ale H jest za duże i 28GG jest jej standardowym wymiarem - koleżanka jest po migracji
- moja mama 90/94/72 - powinna nosić 30F, 30FF narazie za duże (jest przed migracją)
Myślę, że jest dużo prawdy w tym co napisałaś.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora