Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Storczyk (Orchidea) - część II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-05-30, 17:23   #2113
norka27
Zakorzenienie

Dot.: Storczyk (Orchidea) - część II

Luka alez masz parapecik, olala Teraz tylko utrzymac go w dobrym stanie i bedzie oczy cieszyc dlugo. Mam nadzieje ze rowniez nowy nabytek od siostry sie podniesie na zdrowiu - bo gwiazdki juz tu mialy typy korzeniasto bezlistne i sie udawalo.
Ewelinka u ciebie ten bidak to pewnie lisciasto bezkorzeniasty jest Moze da sie go uratowac? Chyba kilka nocy w worku dobrze mu zrobi - juz kiedys o tym pisalam - daje to odpowiednia wilgotnosc powietrza i pomaga roslince. Po podlaniu kolesia wsadz cala doniczke do przezroczystej zrywki, zawiaz na gorze i porob kilka dziurek w worku - najlepiej wykalaczka takie drobne. Zostaw oczywiscie troche miejsca by worek sie nie stykal z roslinka.Postaw w jakims jasnym miejscu i raz na dzien otwieraj na jakas godzinke by skroplona woda wyparowala. I tak przez kilka dni, moze tydzien bedzie ok. I dobrze by bylo gdyby w doniczce byly dziurki - tak dla pewnosci ze podloze bedzie mialo powietrze. Trzymam kciuki za kuracjuszy. Ja kiedys tez kupilam bidaka(nie wiem ile byl nie podlewany ale masakra zupelna) i sie odwdzieczyl i kwitnie Chcialam tylko dodac ze to podlewanie osobnika w worku to standardowo po przeschnieciu podloza - nie codziennie

Edytowane przez norka27
Czas edycji: 2009-05-30 o 17:25
norka27 jest offline Zgłoś do moderatora