Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Storczyk (Orchidea) - część II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-05-30, 19:51   #2114
luka3006
Raczkowanie

Dot.: Storczyk (Orchidea) - część II

ewelinka2026 Jaaa kla ski:
A można prosić o bliższe zdjęcie tego mocno boredowego z obwódką i tego na prawo zielonkawego....... Padam

Dziękuję za miłe komentarze, również jestem pod dużym wrażeniem mojego okienka Te dwa różowiutkie stoją od grudniaPrawdę mówiąc nie mam już miejsca na parapecie, strach myśleć, gdzie pomieszczą się kolejne... a na pewno się pojawią, bo to już "choroba storczykowa", która przechodzi powolutku na mojego mężulka z korzyścią dla mnie oczywiście bo jeśli zauważy jakiś "okazik" to natychmiast przynosi go do domu A liście są różne małe i duże i nieraz muszę je nieźle poupychać (nawet na szybę), ale jakoś rosną i nawet puszczają nowe

Kilka stron wcześniej zamieszczałam fotki tego bordowego tj.Elegant Debora i tego po prawej tj.Peloric, wiec myślę , że nikt się nie pogniewa jeśli zrobię to jeszcze raz na Twoją prośbę
Jeśli chodzi o tego Pelorica to naprawdę niezły "twardziel", bo po wyjściu ze sklepu odbył spacerek w mrozie, a miał tylko rozwinięte dwa kwiatki reszta była zamknięta, nie był też w nic dodatkowo zapakowany i niosąc go myślałam, że tego nie przetrwa, bo było naprawdę zimno, a jednak ani jeden kwiatek nie odpadł wszystkie się otworzyły...

Jeśli chodzi o mikoryzę to nie miałam z nią styczności
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia Obraz 123.jpg (53,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 124.jpg (43,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 125.jpg (41,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 126.jpg (36,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia Obraz 010.jpg (22,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia Zdjęcie116.jpg (34,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 086.jpg (137,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 088.jpg (45,1 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez luka3006
Czas edycji: 2009-05-30 o 20:13
luka3006 jest offline Zgłoś do moderatora