Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 1.06.09 - chcę być piękna w wakacje.. jeszcze nie jest za późno!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-05-31, 23:08   #11
xCarmen
Wtajemniczenie

Dot.: 1.06.09 - chcę być piękna w wakacje.. jeszcze nie jest za późno!

Cytat:
Napisane przez Papillon Pokaż wiadomość
No więc tak-mam 15 lat i 1,60 m wzrostu,nie chcę się ważyć,mierzyć czy dokładnie liczyć kcal (miałam ED nie chcę przesadzać),zależy mi na wyglądzie,nie cyferkach Mój największy problem to brzuch jestem na granicy klepsydry i jabłka jeśli chodzi o budowę hehe mam dość zgrabne nogi,ale nad nimi też chciałabym popracować i nad talią...jej prawie nie mam ;] Jem 5-6 posiłków dziennie,stosuję MŻ-WR :P moje ćwiczenia to głównie:Ultimate Dance Workout,Tamilee Webb na brzuch,8-minutówki,bieganie,skakan ka i taniec czasem zmuszam się do hula-hop,ale nie potrafię krecić,co chwila mi spada
I to tyle o mnie
Papillon z tego co widze to jesteśmy tego samego wzrostu i mamy podoby problem. Widze ze Twoja aktywność ruchowa jest urozmaicona, to bardzo dobrze. Strategia równiez podobna do mojej czyli- MŻ- WR , mam nadzieje ze uda nam sie osiągnąc zamierzony cel.

Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość
Cieszę się, że jest nas coraz więcej

xCarmen, mam nadzieję, że każda z nas znajdzie tutaj swoje miejsce
Swoją drogą masz bardzo ładny nick Moja cocker spanielka ma na imię Carmen

Widzę, że jeśli chodzi o ćwiczenia, to ja z własnego doświadczenia z czasów, kiedy odchudzałam się dość intensywnie (około 2 lata temu ) mogę powiedzieć, że dla mnie na brzuch najlepsza była A6W. Dużo lepsze efekty niż po zwykłych brzuszkach i moim zdaniem łatwiej zmobilizować się do mniejszej ilości powtórzeń na początku i potem z dnia na dzień zwiększać niż od razu robić po 50 czy 100

Mam figurę typowej klepsydry dlatego u mnie brzuszek pierwszy chudnie. Koszmarem są moje typowo kobiece nogi, zwłaszcza uda oraz duży biust i masywne ramiona Nigdy jeszcze nie udało mi się schudnąć tyle, żeby pozbyć się stamtąd całkowicie tłuszczyku wrr..

Absurdalna89, pomysł z jednym dniem bez diety wydaje się ok Już nie raz o tym czytałam. Oczywiście nie chodzi o to, żeby nadrobić wtedy za pozostałe 6 dni diety w tygodniu, ale żeby pozwolić sobie na coś, co się lubi a nie koniecznie do dietetycznych potraw jest zaliczane Taka mała nagroda za przestrzeganie zasad zdrowego żywienia przez pozostałe dni. A poza tym, jak będziesz miała w perspektywie fakt, że przykładowo za dwa dni będziesz mogła pozwolić sobie na kawałek czekolady, to łatwiej powinno Ci się udać jej sobie odmówić tu i teraz.

Papillon
, a co tańczysz? Bo ja towarzyski, chociaż od ponad roku bez partnera
Współczuje, że musiałaś przechodzić przez ED Mam nadzieję, że teraz jest już wszystko OK. Ja też swego czasu byłam bulimiczką więc wiem, co to znaczy niestety..

mademoiselle jeanne
ojej dziękuje nie spodziewałam sie ze komuś sie moj nick spodoba, tym bardziej ze hm wg mnie sprawia troche zle wrażenie, sama nie wiem czemu, ale ogólnie wydaje mi sie że może sie źle kojarzyć. Ale ktos kiedyś mi powiedział ze przypominam operową Carmen ( wybredna, kokietka- kto sztuke zna ten wie) i to dlatego. A cocker spaniele są słodkie, miałam kiedyś jedną

Co do mnie to uważam ze jak na moje 1,61 cm wzrostu waże za dużo. Ale nie przejmuje sie tyle wagą co wyglądem. Moj głowny problem to oponka czyli wystający w dolnej części brzuch, boczki, galaretowate uda, płaska pupa i ogólnie za dużo tkanki tłuszczowej. Chciałabym wyglądać zgrabnie i miec lepsza kondycje. Dlatego od jutra zabieram sie za ćwiczenia. Minimum to 1h steppera i może pół rowerka lub orbitreka plus 8 minutówki i rozciąganie.

Do tego dieta ale nie jakaś specjalna tylko poprostu mniej jedzenia, rezygnacja z słodkiego (moje uzależnienie), regularne posiłki.

Termin jaki sobie wyznaczyłam to koniec sierpnia ewentualnie koniec września. Mam nadzieje że sie uda.