2009-06-01, 13:32
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyłapałam rodziców/dziadków itd. na sexie...
Nie od dzisiaj się mówi, że dla dziecka jęki, gwałtowne ruchy ect. oznaczają agresję, robienie komuś krzywdy..... i dlatego tak ważne jest by dziecko nie zaczęło uważać jako aktu polegającemu ma tym, że tata krzywdzi mamusię......no i mamusia miała taki upiorny wyraz twarzy..... dzięki Bogu, że rodziców na tym nie przyłapałam bo bym chyba niezłą traumę miała.....
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------
Cytat:
Napisane przez piotrkowalolitka
oj tak zgadzam sie jak najbardziej z tym, ze dziecko przezywa wtedy ogromny stres.
Ja mimo, ze domyslalam sie ze rodzice to robia ( byli w koncu mlodzi) przezylam ogromna traume. Pewnego dnia przeprowadzilismy sie do babci na pare dni, poniewaz obok byl nasz nowy wybudowany dom, czekajacy na przeprowadzke. Cala rodzina spala w 1 pokoju, lozko obok lozka. W nowych miejscach nigdy nie umialam zasnac, otwieram oczy a tu widze tate z glowa miedzy nogami mamy. A mamy glowe obok mojej, wijacą sie. To byl dla mnie szok. A ja mialam caly czas otwarte oczy. Zerwalam sie i poszlam niby siku. Rodzice przerwali ale gdy tylko sie polozylam poczekali 5 minut i znowu do dziela. Bylam wtedy mala ale pamietam jak dzis wszystkie obrazy, nie widzieli ze mam otwarte oczy??? kazdy ich ruch w nocy- myslalam ze juz to robia. spali na lyzeczke i myslalam ze wiecznie to robia, cala noc. Zblizajaca sie noc byla dla mnie tragiczna, serce bilo jak oszalale.
Pozniej przy przeprowadzce kladlam sie i slyszalam w uszach te odglosy rytmicznego ruszania sie. rodzice spali w salonie, wiec kilka razy wychodzilam sie wysikac i widzialam ze spia. Widocznie byla to dla mnie taka trauma ze przez jakis czas sam mozg platal mi figle.
I naprawde nigdy w rodzinie ten temat nie byl tematem tabu.
|
dla mnie jest to po prostu niesmaczne...jak można się kochać w obecności dziecka mnie by to nawet krępowało.....i niby czemu by to miało służyć?żeby dziecko zobaczyło jak pan sprawia pani przyjemność a jak pani może panu sprawić przyjemność?
|
|
|