2009-06-01, 13:48
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyłapałam rodziców/dziadków itd. na sexie...
Cytat:
Napisane przez aktaga13
koleżanka opowiadała mi kiedyś, jak będąc na wakacjach z rdzicami słyszała masturbującą się mamę. miałyśmy wtedy chyba po 16 lat. obudziła się w nocy - mieli wspólny pokój, łóżka rozstawione w pewnej odległości od siebie. usłyszała sapanie i wiercenie się. myślała, że mama się źle czuje... jak widać wiedza na temat seksu niestety nie tłumaczy naszych reakcji na coś takiego, ani nie pozwala ich przewidzieć. wprowadzanie dziecka (lub innej, nawet dorosłej osoby) do swojego życia intymnego jest swojego rodzaju nietaktem...
z kolei inna znajoma zwierzyła się, jak jako dziecko (też na wakacjach  ) rodzice powiedzieli, że idą się zdrzemnąć. na ich nieszczęście zadzwonił telefon taty, więc dziewczyna uchyliła drzwi, żeby sprawdzić czy tata śpi. zobaczyła tylko gołą pupę mamy. najlepsze jednak była ich reakcja. ubrali się, wyszli i od razu do niej z tekstem: "napatrzyłaś się?" ... 
|
e..
to jest w ogole trudna sprawa, bo rodzice przeciez nie chcieli, zeby dziecko ich widziało; jednak jezeli wiedza ze ono bylo swiadkiem ich zblizenia, wg mnie powinni jakos pogadac, wytlumaczyc...
Tyle, że tej traumy tłumaczenie i tak nie wymarze.
|
|