Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-06-01, 18:53   #910
Antii89
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
Jaka różnica? Na plus? Ładnie wygląda? mnie się nie bardzo podoba.. tzn sam w sobie wygląda ok, ale nie podoba mi się co robi z piersiami, i teraz nie wiem czy to chodzi tylko o rozmiar czy o fason.

Zdjęcia mogę upublicznić, ale moim zdaniem nie są to zdjęcia 'jak powinien wyglądać dobrze dobrany stanik w rozmiarze 60d'
Nie jest do konca idealnie dobrany, ale różnica między 75A i 60D jest naprawdę widoczna. Z przodu w 75A wyglądasz jakbyś zupełnie nic nie miała (tzn nie uraź się, ani nic), a w 60d widać, że masz piękny okrągły biust! Sądzę, że takie zdjęcia przekonałyby niejedną małobiuściastą, że warto poszukać czegoś innego niż te okropne 75A.
A stanik sądzę, że uda ci się sprzedać choćby na allegro, bo propozycji dla 60d nie ma za dużo. Tylko warto zalinkować do aukcji na Lobby Małobiuściastych.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez bemolka Pokaż wiadomość
jakoś nigy specjalnie nie zastanawiałam się czy mam dobrze dobrany stanik, czy też nie, bo nigdy nie odczuwałam takiej potrzeby. mam swoje 4 ulubione - 2 Gorteksu puszapki i 2 z H&M kupione w umpku, u nas w sklepach takiego rodzaju nie widziała, a chciałam nawet sobie kupić jakiś nowy.
Ale do rzeczy. Te co wymieniłam mam w rozmiarze standardowym - 75 B. A nie zastanawiałąm się nad zmianą, bo ani mi się nie przesuwa jak biegam i skaczę ani miseczki nie wbijają w pierś. Dziś za to przeczytałam gdzieś że 75b to wymysł sztuczny i 90% kobiet ma ten rozmiar źle dobrany. Więc może ja po prostu nie widzę tych mankamentów o których piszą coniektóre (np wylewająca się pierś, fałdki pod pachami..) bo tak naprawdę nie wiem jak powinien w moim przypadku wyglądac dobrze dobrany stanik? Juz sama zgłupiałam. pobobam się sobie w tych stanikach, ale skoro może być jeszcze lepiej, to czemu nie zapytać i spróbować?
mierząc się wyszło mi 74 pod biustem, 85/86 ( bo co znaczy "luźno" sie zmierzyć? JAK BARDZO luźno? ) i z kalkulatora wyszło mi 65D lub 65E
i to 65 mnie trochę przeraża, bo mierząc się ciasno mam 74, jak sie wbiję w 65 to przy pasku od stanika zaraz porobią mi się fałdki. Czy tylko tak mi się zdaje?
Jeśli boisz się 65tki możesz wziąć ewentualnie 70tkę (ale ścisłą, warto zapytać potem na watku) lub rozciągliwą 65tkę (lużniejszą niz standardowe 65tki).
Na pcozątku możesz poczuć, że cię gniecie, ale to dlatego, że nigdy nie nosiłaś wystarczająco ścisłego stanika.
75B ci się nie podnosi, a podciągasz ramiączka porządnie?
Porobią ci się fałdki, a ty je wmasujesz do miseczki i po fałdkowane!