Witam!
W celu zmotywowania mnie, a może i przy okazji innych, zakładam tu oto dziennik fitnessowo-dietowy

zaczelam kilka dni temu na powaznie diete i na powaznie trening na silowni, wszystko pod okiem dietetyka i trenera... ze sportem do czynienia mialam w sumie przez cale zycie, diety tez ciagle jakies probowalam, a teraz po prostu chce sie nauczyc zdrowego i racjonalnego odzywiania....
To zaczne od diety:
(nie bede sie cofac do pierwszego dnia, tylko bede wpisywac kazdy biezacy, a wiec dzis
sniadanie: pol grahamki z plasterkiem sera feta i ogorkiem swiezym
za mało jak na śniadanie, przecież to ma byc najwiekszy posilek w ciagu calego dnia, ma podkręcic metabolizm, a tu poł grahamki ser feta który na Redukcji niewskazany, lepiej zamien go na tofu
II sniadanie: pomarancz
pomarańcz to nie posilek brak bialka, wegli, zdrowych nnkt
obiad: zupa ogorkowa
znowu za mało... bylo tam przynajmniej mieso? ziemniaki/kasza ?! brak bialka
podwieczorek: jogurt
na podwieczorek odpada lepiej go jesc w 1 czesci dnia, tu serek homo naturalny
kolacja: pol brokulu z wody z sosem jogurtowo-czosnkowym (ja mam akurat na dzis szparagi)
troche malo jak na kolacje
dietetyk wyliczyl mi moje zapotrzebowanie, dostosowal je nastepnie do trybu zycia i mniej wiecej wychodzi to na poziomie 1300-1400 kcal.
jesli Ci dietetyk ulozyl taką diete to tylko mu pogratulować, efekt jojo murowany, brakuje bialka prawie w kazdym posilku, nie licząc złożonych wegli no i nnkt. Napewno jesteś głodna pomiędzy posiłkami, niedługo bedziesz miala napady głodu. Poczytaj o posilkach okołotreningowych. Tyle ćwiczysz a jesz tak mało. Poczytaj też na dietetyce w "naszych codziennych jadlospisach" jak prawidłowo powinny wyglądać posiłki
TRENING: silownia 3 razy w tygodniu
dzis:
10 minut rozgrzewki (bieznia lub rower)
nogi:
1. wykroki ze sztangielkami 3x20
2. wyprosty nog na maszynie 3x15
3. uginanie nog na maszynie 3x20
plecy:
1. przyciaganie drazka do klatki 3x15
2. przyciaganie drazka za kark 3x12
brzuch:
1. spiecia na maszynie 3x20
2. unoszenie bioder w gore na lawce prostej 3x15
3. sklony boczne ze sztangielkami 3x20
30 minut cardio
pozostale treningi rowniez bede wklejac na biezaco.
i wazne informacje na koniec:
wiek 24 lata
waga 69,6 kg dzis rano
cel - 6/7 kg
Mam nadzieje ze moge tu liczyc na Wasze wsparcie