Piersi w porach
składniki:
4 Piersi z kurczaka
3 pory
20 dag pieczarek
majonez
przyprawa złocista do kurczaka
sól
pieprz
10 dag startego żółtego sera.
przygotowanie:
Piersi kroimy w średniej wielkości kawałki,przyprawiamy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.
Dno naczynia żaroodpornego smarujemy oliwą. Na tym układamy ciasno lekko posolony, pokrojony w grube plastry por.
Na porach układamy ciasno kawałki kurczaka.
Na kurczaku układamy pokrojone w plasterki posolone i popieprzone pieczarki.
Z wierzchu smarujemy całość dokładnie majonezem i wstawiamy do piekarnika na 50-60 minut w 180 stopni . Jakieś 10 minut przed końcem pieczenia sypiemy serem. Gdy się zrumieni jest gotowe.
Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2009-06-02 o 18:55
|