2009-06-02, 19:21
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: dziewczynki z Irlandii!!!!
my znowu bylismy na plaży.. wytrzymałam 2,5 godziny.. kurcze za duszno.. i zero wiatru.. ale i tak lepsze to niż deszcz 
wyglądam już troszkę czekoladkowo.. w przeciwieństwie do mojego P. 
Cytat:
Napisane przez Judy_21
Dziewczyny ja tak z pytaniem do Was:
Która zna eBay i kupuje tam???
mam własnie mały problem i nikogo, kto mógłby mi pomóc
Wczoraj kupiłam pięć sztuk ubrań od jednego sprzedawcy (jeden sklep) w tym samym czasie, wysłałam wiadomość o obliczenie kosztów wszystkiego razem, żeby za przesyłkę pięc razy nie płacić, a on mi dzisiaj rano odpisał - zrobił zestawienie włączając w to wszystkie pięć kosztów przesyłek <mdleje> i za same ubrania muszę zapłacić kilka funtów, a za samą przesyłkę 90 <mdleje>
No przecież nie może brać kasy za przesyłkę X5 skoro tylko jedną paczkę będzie wysyłał, prawda???
Napisałam do serwisu eBay ale nadal nie odpowiadają....
Kurczę, co mam robić??? Mogę ewentualnie zrezygnowac i dostać ostrzeżenia jak na Allegro??
|
ja korzystam bardzo często z ebaya.. nie spotkałam się jednak nigdy z aż tak zawyżonymi kosztami wysyłki nawet za Stanów jak zamawiałam kosmetyki do robienia paznokci, to wychodziło dużo mniej w dolarach.. myślę, że spróbuj najpierw dogadać się ze sprzedawcą.. jak to nic nie da, to kontaktuj się z ebayem.. oni, w przeciwieństwie do allegro, dbają o swoich użytkowników..
ja miałam do tej pory tylko jedna nieprzyjemna sytuację.. kupiłam spodnie od dziewczyny z Anglii, które miały być nowe z metką.. spodnie jednak okazały się używane, do tego były brudne i poszrpane nogawki na dole, a metka była doczepiona na szlufce z zupełnie innym rozmiarem napisałam do laski swoje 'ALE' i kazała odesłać spodnie i obiecała oddać pieniądze.. więc spodnie wysłałam.. laska potem zaczęła mieszać.. że niby coś jej się dzieje z PayPalem i że wyśle mi czek.. czekałam chyba 3 tygodnie i nic.. potem ciężko było się z nią w ogóle skontaktować.. a jak już się udało, to zarzekała się, że czek przecież już dawno do mnie wysłała wkurzyłam się, bo dziewczyna ewidentnie kłamała i zgłosiłam sprawę do PayPala.. i choć trwało to jakieś 2 miesiące, to odzyskałam pieniądzę.. a dziewczyna była bezczelna do tego stopnia, że napisała mi, że wyjasniła sprawę i PayPal jej napisał, że ma się niczym nie przejmować szkoda tylko, że mi kasę oddał.. więc raczej nie miała czego wyjaśniać, bo ściemniała.. fuckin bitch 
ale poza tą jedną sytuacją mam bardzo pozytywne doświadczenia, a kupuję naprawdę dużo na ebayu.. zwłaszcza bielizny, bo tutaj ciężko kupić coś w powyżej miski H.. a co dopiero moje J 
ostatnio nawet kupiłam buty i okazały się źle wykonane.. miały plamki od kleju i jakieś takie małe przebarwienia.. napisałam więc do sprzedawcy, że chcę je oddać, ale nie dlatego, że mi się nie podobają, tylko wysłali mi 'wadliwe'.. odesłałam.. dostałam z powrotem pieniądze za buty, za wysyłkę od Nich do mnie i nawet ode mnie do Nich 
więc jak widać ludzie są rózni.. mam nadzieję, że Tobie się udało trafić na jakąś normalną osobę.. czego Ci bardzo życzę.. powodzenia
|
|
|