2004-04-25, 16:08
|
|
Rozeznanie
|
Re: Jak wydepilowac cala strefe intymna?
alraune napisał(a):
>
>
>
> sarenka napisał(a):
> > Rybeńka napisał(a):
> > > A to mnie przestraszyłaś... Nie czytałam nigdy nic na ten temat, ale chętnie zapytam o to ginekologa. Jeśli wiecie coś więcej na temat braku włosków i zagrożenia baktriologicznego - piszcie 
> >
> > Zapytaj ginekologa. Ja rozmawiałam na ten temat z dwiema ginekolożkami i obie twierdzą, że kobiety które golą się "permanentnie" - częściej łapią grzybki i takie tam stworki.
> >
> > Ze względów estetycznych [tu w grę wchodzi mój gust] nigdy nie golę się permanentnie - czułabym się jak podstarzała lolitka. Dodając do tego względy higieniczne [zdrowotne] - pozostaję przy ładnie skróconym i wygolonym po bokach - ale jdnak owłosieniu.
>
>
> Ale według tej logiki to dziewczynki przed okresem dojrzewania powinny być bardziej narażone na infekcje?
> poza tym nie wiem przed czym mialyby mnie chronić te moje rzęski erosnace w półcentymetrowych odstępach....
> Mi się wydaję, że te częstsze infekcje wynikaja raczej z tego, że te okolice częściej przy goleniu naraża się na kontakt z drażniącymi bądź bakteriobójczmi substancjami (a pgrzybki bardzo lubią jak się morduje im konkurencję) - to takie moje spostrzeżenia - poza tym jak nie byłam ogolona to też mialam infekcje (może nawet częściej - ale pewno z tych samych powodów jak wtedy gdy się już goliłam - czyli nieszczęsne antybiotyki)......
To o czym napisała sarenka jest powszechnie znanym faktem. Przynajmniej mnie się wydawało, że powszechnie. Obserwuję waszą dyskusję w tym wątku i szczerze mówiąc jestem zdziwiona, że niektóre dziewczyny o tym nie wiedzą. Nie jest to oczywiście ich wina, ale jest to przykład na to jak działa moda: skoro coś jest powszechnie stosowane, to na pewno nie może zaszkodzić. A to nie koniecznie tak musi być... Niedoinformowanie zawdzięczamy czasopismom kobiecym. Kiedyś, jak je jeszcze kupowałam, to jedynie co 5,6 artykuł o depilacji bikini wspominał o związanych z nią zagrożeniach. Nie wiem jak to jest teraz, ale nie sądzę, by się wiele zmieniło.
Pzdr. i róbcie jak wam się podoba
|
|
|