2009-06-03, 14:02
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z allegro
Koleżanki mają rację 
Dzwonisz "dzien dobry, odsyłam Panu telefon, pieniądze proszę przelać na moje konto" i tyle.
Bądź stanowcza. Jeśli zacznie dyskutować powiedz mu, że dziwi Cię, że nie zna prawa jako taki cudowny sprzedawca o tysiącach pozytywnych komentarzy.
Nienawidzę takich ludzi jak ten facet:/ Sam kiedyś miałem problem z Ipodem który był po prostu rozwalony. Oczywiście zepsułem go sam i w ogóle... w momencie wysłania był nowy i takie tam teksty. Najpierw bezczelny zaproponował, że odda mi tylko połowę pieniędzy... ostatecznie wystarczyły groźby (informacje), że sprawa zostanie przekazana do odpowiednich służb. Co prawda ciągnęło się to dobre 3 miesiące, ale jakoś się udało i zwrócił całość.
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------
Cytat:
Napisane przez lisiwona
Paczkę odebrałam w poniedziałek, a wysłać mam zamiar jutro. Rozumiem, że oprócz kosztu telefonu sprzedawca zwróci mi też koszt wysyłki jego do mnie i tej mojej do niego? Czyli napisać mu, że żądam zwrotu pieniędzy i żeby podał adres na jaki mam odesłać telefon. On mi pewnie odpisze, że się nie zgadza na odsyłanie i znów zacznie mi wmawiać, że to ja popsułam telefon, co w takiej sytuacji?
|
Jak zobaczy,ze się wahasz, to bedzie dla niego plus.
Jak będzie dyskutował, to po prostu napisz,ze Ty nie piszesz z zamiarem negocjowania warunków, tylko z informacją, że za chwile wysyłasz telefon i czekasz na pieniądze, bo inaczej sprawa zostanie przekazana policji i obsłudze Allegro.
Bądź trochę zadziorna
|
|
|