2009-06-03, 16:16
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?
Cytat:
Napisane przez Żulietta
Cześć dziewczyny. Jeszcze tak niedawno dzieliłam się na tym forum radosną nowiną, ale niestety wszystko się zmieniło. W kwietniu poroniłam i miałam zabieg. W tej chwili pierwszy raz odważyłam się tu zajrzeć ponownie. Tym razem na wątki o poronieniu... Mam do Was takie pytanie. Mój lekarz zapisał mi tabletki antykoncepcyjne (pomimo tego, że wciąż bardzo pragnę dziecka) na dwa kolejne cykle. Czy spotkałyście z taką metodą leczenia? Czy po odstawieniu tabletek szansa na zajście w ciążę jest większa? Zupełnie się na tym nie znam 
|
Ja spotkałam sie z taka metodą, po pierwszym poronieniu jedna ze znajomych lekarek w szpitalu powiedziała mi tak
"pobierzesz tabletki anty. przez 4 miesiace, bedziemy ponitorowac twój cykl, w odpowiednik momencie odłożysz tabletki i strzelisz sobie bliźniki od razu"... nie posuchałam jej. Poszłam do mojego lekarza, ktory jest rewelacyjnym ginekologiem i zwolennikiem jednak naturalnych metod.
Nie brałam nic, po 4 miesiacach od razu zaszłam w ciaze, miałam takie jajeczkowanie, ze głowa mała, myśałam, ze mi jajniki rozsadzi, wykorzystaliśmy to z mężem Wtedy zaszlam w ciaze, teraz jestem w 28tyg. fakt, ze ciąża przebiegała mega ciężko (o czym pisałam wyżej), ale juz sie ustabilizowało wszystko.
Zapytaj swojego lekarza czy musisz brac tabletki?
Słyszałam nie raz, ze lekarze tak robią po poronieniu, ze niby faktycznie potem łatwiej zajść w ciążę, ale mi sie udało bez tabletek - moze lepiej sie nie truć...
|
|
|