Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sprawa w sądzie - spadek - od czego zacząć?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-06-08, 14:54   #1
Paulinka675
Zakorzenienie

Sprawa w sądzie - spadek - od czego zacząć?

Witam
Zacznę od początku... więc, gdy miałam 2 lata babcia od strony ojca, wyjechała do stanów, żeby zarobić. Wszystko miało byc ładnie i pięknie, zawsze obiecywała, że jak wróci to mi pomoże i zamieszkam z nią w jej domu , gdzie mieszkał też mój ojciec. Niestety babcia wróciła ze stanów w 2005r, z zaawansowanym rakiem macicy i nie było już żadnego ratunku. Widziałam ją kilka razy w szpitalu, potem ojciec i jego siostra zabrali ją do jej domu i zobaczyłam ja dopiero na pogrzebie. Zrobili to specjalnie, żebym czasem sie nie upomniała o jakieś pieniądze, bo na własną reke szukaliśmy szpitala w którym lezy bo nie chcieli powiedzieć. Babcia przywiozła z usa sporo dolarów i na dodatek na jej polskie konto wpływała emerytura przez te wszystkie lata. Na stypie na odchodne dostałam od siostry ojca mojej chrzestnej tysiac dolarów, miałam wtedy 15 lat. Teraz zachowałabym sie zupełnie inaczej, chcę jakoś odzyskać część należną mi, ale nie wiem jak to zrobić. Na dodatek ojciec uchyla się od płacenia alimentów. Jest mi winien około 13 tys i sprawa jest u komornika, nie wiem czy to prawda ale słyszałam że jesli ojciec nie płaci i nie ma rodziców to w kolejnosci jego dług powinna przejąć siostra? Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać i czy sprawa w sądzie coś będzie kosztowała i czy w ogóle mam jakaś szansę.

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując