2009-06-10, 15:20
|
|
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 409
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opu¶ciły nasze brzuszki-szczę¶liwe mamy i ich szkraby
Witam;*
Dzis z synkiem bylam u pediatry...maluszek zdrowo sie rozwija, wazy 4000 gr. Za 3 tyg do szczepienia...
Od dzis mam podawac w kropelkach wit. K, D3 i Cebion multi w kropelkach
Poza tym jedno oczko ropieje troszke i pani doktor przepisala antybiotyk Biodacyne w kropelkach.
Jesli o mnie chodzi...
nie daje juz rady z tymi moimi cycami...
znow mi sie zastoj w jednej piersi zrobil w jednym m-scu i nie dosc ze w nocy musze wstawac do malego i na odciaganie mu mleka to dodatkowo nie moge spac przez bolaca piers...
Chyba sie poddam i pojde do lekarza po jakies tabletki hamujace laktacje bo juz nie wyrabiam...
niestety odciagacz nie sciaga wszystkich guzkow tak jak dziecko.. i dlatego sie robia...
malego bede musiala na sztuczna mieszanke przerzucic, a szkoda, bo naprawde mam duzo pokarmu...ale juz nie moge...cieple oklady i kapucha pomagaja ale doraznie...a ile mozna chodzic z kapucha w staniku ....
z reszta mam juz dosc tego dojenia sie co 3 godz w dzien i w nocy...czasem nie moge akurat w danym momencie np jak karmie smyka lub jak robie przy nim cos innego i dlatego tez te zastoje sie robia. Jeszcze przemysle swoja decyzje, bo przeciez moje mleczko jest dla niego najlepsze, ale na dluzsza mete tak sie nie da...
malutka gratukuje dwumiesiecznicy synka oj tak czas leci przy dzieciaczkach niesamowicie szybko...ciesze sie ze maluszek zdrowy
gosik szkoda ze u Was nie kontroluja bioderek.
U synka wyszlo ok, ale ortopeda kazal zakladac dodatkowo pieluche tetrowa na pampersa zeby nozki byly odwiedzione.
Ja od dzis mam podawac wit D, mam nadzieje, ze moj maly nie bedzie mial kolek...poki co nie ma.
Ciesze sie ze z oczkiem sie polepszylo, mam nadzieje ze bedzie juz teraz dobrze.
pakusiu dobrze ze nowe mleczko lepsze i ze kupka sie pojawila 
magducha moj synek tez do dwoch tyg tylko jadl i spal potrafil przespac 4-5 godz bez jedzenia, trzeba bylo go budzic na jedzonko teraz juz tak pieknie nie jest jedzenie raz co godzine raz co trzy, poza tym na raty no i duzo wiecej aktywnosci i na raczkach mu najlepiej
Odnosnie tych przerw w jedzenie mi polozna mowila, ze dziecko moze w ciagu calej doby przespac tylko jeden raz 5 godz..kiedy ono sobie zrobi taka dluzsza przerwe tzn czy w dzien czy w nocy to juz zalezy od dziecka, ale pozostale przerwy maja nie trwac dluzej niz 3 godz i ze trzeba budzic dziecko do jedzenia az do skutku...np rozbierajac ubierajac np pampersa rozpiac zapac az sie obudzi wiem cos o tym bo moj maly byl niesamowitym leniuszkiem
Heksa dzieki zaaproszenie na nk
moj synek tez je na raty..zje np 50 i usypia w trakcie gdy go trzymam do odbicia, poznie go przebiore, budzi sie i znow glodny wiec znow zje iles tam....ale czasem potrafi wmucic na raz 100 i za chwile 50...roznie to jest..
marika mam nadziejee z uszkami Twojego Skarba bedzie wszystko dobrze
ja tez bym sie poseksila z moim tz ale boje sie jeszcze, bo procz tego ze bylam nacieta, peklam w srodku...ale ochote mam
Wspolczuje bardzo sesji ale dasz rade
poiglot moj syn tez wczoraj ulal sobie tak porzadnie...ale to dlatego ze za duzo je skubaniec jeden
Kathi bardzo ladna fryzurka
|