2009-06-10, 19:28
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Cytat:
Napisane przez redrose89
No właśnie co do tych dwóch zębow na dole to chodzi mi o to, że one gdy się stykają z górą przy zgryzie to są do siebie dopasowane, a tak nie powinno być...
Za tydzień 16 czerwca mam drugą wizytę u mojej orto więc się wszystko dokładnie zapytam  Fajnie byłoby gdyby jednak ten aparat ruchomy wystarczył, bo to w końcu mniejszy wydatek i nie trzeba mieć druciaków na zębach non stoper  Które raczej nie wyglądają estetycznie 
|
Ja bym się na Twoim miejscu tak nie wyrywała do aparatu ruchomego. Noszę taki już trzeci miesiąc i różowo nie jest. Po pierwsze, najlepiej żebym go nosiła non stop, zdejmując tylko do mycia (jak usłyszałam od orto, że dobrze by było, żebym w nim jadła, to pomyślałam, że chyba żarty go się trzymają, ale mówił serio - nawet próbowałam chcąc być dobrą pacjentką, ale nie idzie ), po drugie bardzo przeszkadza w mówieniu - sepleni się, że ho ho i ma się zmasakrowany język, a po trzecie można go zdjąć, a gwarantuje Ci, że ma się na to ochotę cały czas, więc jeśli nie jest się bardzo zdeterminowanym do jego noszenia, to stały aparat jest o wiele lepszym rozwiązaniem.
|
|
|