Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - boże ciało?
Wątek: boże ciało?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-06-10, 21:08   #114
panierrka
Zadomowienie

Dot.: boże ciało?

Autorka wątku miała zły dzień albo po prostu negatywne emocje się gromadziły z byle powodu aż poziom złości urósł do absurdalnego poziomu. Lepiej, żeby "ulało" się tutaj niż na męża/dzieci/... .

Cytat:
Napisane przez migdalka Pokaż wiadomość
Nikt nie każe Ci na to patrzeć, ani tego słuchać. I zastanów się zanim kolejny raz napiszesz coś takiego... Poszukaj sobie lepiej forum dla ateistów
Poza tym to wcale nie jest nawracanie ani ewangelizacja. Nie rozumiem czemu czujesz się zmuszana do czegokolwiek.
:co jest:
Z tego, co wiem, to forum nie jest "wyznaniowe". Miło.

Cytat:
Napisane przez Karolla2311 Pokaż wiadomość
Aż mnie ciarki przeszły jak to przeczytałam...Rozumię dziewczyno, iż jesteś niewierząca, ale zważ na to, iż 99 % ludzi w Polsce są katolikami i tym sposobem chcąc nie chcąc, zalazłaś za skórę tym 99 %...
Chyba jak chcą brać ślub w ładnym kościółku Przypominam, że KK nie uznaje "wierzących niepraktykujących" i nagle wszyscy (a sorry, 99%) czują się katolikami, szczególnie jak oznacza to płynięcie z prądem, byciem w grupie i rzucanie kamieniami albo czym innym [uwaga, małpy rzucają ... jak głosi napis w warszawskim ZOO].

Żeby nie było: szanuję prawdziwych Katolików, którzy po prostu żyją zgodnie z zasadami religii, nie przeszkadzają mi ich procesje, itd (w końcu nie jest to "agresywna" religia).

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
(...)
Ja nie wiem skąd tyle nienawiści do katolików w was. Jakby ktoś napisał podobny tekst o muzułmanach, żydach i obchodzonych przez nich świętach zostałby zaraz zakrzyczany, ale katolików wszyscy obrażają na prawo i lewo, modne to się stało czy jak?
Jak wyżej napisałam, to nie jest agresywna religia, nie grozi za to nikomu kamieniowanie, itd. Druga sprawa to poprawność polityczna, która nakazuje bronic mniejszości. Poza tym, nienawiść to raczej nie jest, po prostu upierdliwe jest to, że ktoś związany z Kościołem próbuje zrobić z Polski państwo wyznaniowe i ciągle są pokazywane "drzwi" osobom o odmiennych poglądach (patrz pierwszy cytat).

Różnica między kibicem a kibolem: kibol to agresywny kibic
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując