Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - boże ciało?
Wątek: boże ciało?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-06-11, 13:06   #181
Lady in Blue
Zakorzenienie

Dot.: boże ciało?

Cytat:
Napisane przez mp.cedra Pokaż wiadomość
Hej, jutro boże ciało, czyli święto niewiadomo czego jak dla mnie... jak co roku moje osiedle zostanie sparaliżowane wielką procesją nie wiadomo po co. zawsze mnie denerwują te tłumy, zablokowane ulice i śpiewy wdzierające się przez okno :/ czy katolicy nie mogli by świętować sobie swoich świąt kameralnie, w kościele tylko zakłócają spokój innym? jaki w ogóle ma sens taka procesja i te całe ołtarze? pokazać że jeszcze żyją? ewangelizować niewiernych? zdecydowanie nieskuteczne. nie rozumiem po co ta szopka, cały kościół w Polsce to jedna wielka szopka, ale o religijności Polaków dużo by mówić...
Sama jestem Ateistką, ale nie odbieram świąt i katolików tak jak Ty ... To czy ktośjest wierzący,praktykujący czy nie to jest tylko jego indywidualna sprawa i nie nam to oceniać ... A poza tym takie procesje są raz w roku więc przeżyjesz
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując