Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Okulary Ray Ban
Wątek: Okulary Ray Ban
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-06-13, 02:26   #122
crescendo
Raczkowanie

Dot.: Okulary Ray Ban

ja jeszcze dodam ze oryginalne raybany mają po PRAWEJ stronie zawsze napis.Na allegro jest duzo podrobek za 150zl ktore maja ten napis po lewej,także tak mozna je rozpoznac.Mysle ze 600zl to bardzo duzo jak na te okulary,spokojnie w zagranicnych serwisach (nie tylko ebay) mozna je kupic za 60-70 dolarow takze te powyzej 200zl,ktore nie maja oczywistych dowodow podrobienia i sprzedawca ma duzo pozytywnych komentarzy,powinny byc oryginalne.W vision express kosztuja 800zl,ale wiadomo marza sklepu itd to ponad drugie tyle co wartosc okularow.wydaje mi sei ze wiekszosc tych k.300zl na allegro to sa po prostu sprowadzane z USA i stad ta nizsza cena.
ech... ale poki co nie stac mnie nawet na takie za 200;( ale tymbark ma teraz promocje ze mozna wygrac 5000,moze mi sie uda
--
edit: Nauczona ostatnimi doswiadczeniami,mowie wam nie kupujcie na allegro jest pelno malezyjski podrobek sprzedawanych za 350 ktore maja nawet grawerke na lewym szkle.roznia sie tym ze napis na prawej soczewce Ray-Ban jest wiekszy i troche pod innym kątem niż normalnie, napis na zauzszniku jest mniejszy i nie pochylony,i nie posiadają metalowej konstrukcji w zauszniku którą w oryginałach widac. Kupiłam jedne takie i musiałam zwracac,także uważajcie na nie,bo naprawde nie są to oryginały ani nie są to okulary dobrej jakości. Jeszcze jesli nosek ma wymiary 21mm (na zauszniku 50-21) to tez nie sa oryginaly.oryginalne maja z reguly nosek 22,ale zadne nie maja 21. Takich okularów jest naprawde wiele na allegro a sprzedawcy mają duzo pozytywnych komentarzy.Tak naprawde tylko kilku sprzedawcow na allegro ma oryginały.
Jezeli juz chcecie kupowac na allegro to koniecznie upewnijcie czy mozecie zwrocic okulary i obejrzyjcie u optyka oryginaly.najlepiej jak juz kupicie porownajcie jedne z drugimi.
Polecam optyka fielmann 335zł (!!!!!) za napewno oryginalne ja wlasnie czekam az dojda,to powinno byc za pare dni. Tylko ze niestety,niewielki wybor kolorow (czarne i brazowe,ja chcialam czerwone ale za taka cene zgodzilam sie na czarne)Tanio dosyc maja w lynxie czy cos takiego, przy 2 parach znizka 20%i wtedy jedne są po 440zl,normalnie 550zl.
Mowie tylko o modelu 2140 czyli klasycznych wayfarerach

Edytowane przez crescendo
Czas edycji: 2009-06-28 o 18:36
crescendo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując