2009-06-13, 13:22
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakup sukni ślubnej przez internet_?? Ebay,Allegro.
Cytat:
Napisane przez Ironiaaa
Tak jak mówiłam sprzeczac się nie będę bo ja ani razu nie mialam sytuacji żeby płacic cokolwiek, a nazbierało się tego razem ok. 20 rzeczy z chin/hong-kongu.
Miejmy nadzieję, że i tym razem mi się uda bez żadnych komplikacji, poza tym większośc z nas i tak jest zadowolona, że zapłaci za sukienke 500zł a nie 2500. Więc nawet jeśli będę musiała dopłacic te 100-150zł to świat mi sie na głowe nie zawali (przynajmniej ja tak uważam)
Aaa i jeszcze jedno, nie słyszałam żeby wartośc podlegająca podatkowi VAT i cle była zwiększona przez koszty transportu. Głównie dlatego, że sam transport jest usługą od której już jest podatek VAT.
Dużo też zależy od sprzedawcy, wszyscy z jakimi współpracowałam na przesyłkach dopisywali drobny dopisek "gift" (prezent) i pisali szacowana wartośc wys. 5 dolarów....
|
No wszystko łądnie pięknie alezastanów się.. nie jest nas co prawda wiele (osób, które zamawiaja suknie z hong kongu.. czy tam z chin) ale wydaje mi się, ze w urzędach selnych jak te nasze paczki przechodząktosw końcu musi sięzastanowićska tyle tych giftó.. poza tym.. co to oni niby nie czytają takich jak to for.. na pewno jest gdzies jakaśkomórka która zajmuje się sprzedażą internetową jeśli nie w samej Polsce to na pewno gdzieś juz ktośodkrył uroki napisu gift.. jak inaczej by tak ot sobie dobrali dwie dziewczyny i z dwóch różnych miejsc w Polsce i powiedzieli sobie oo tak te dwie tak zupełnie przypadkiem skontrolujemy
Takze moja teoria (za pewne uzancie- spiskowa) mói, że oni dobrze wiedzą, że jak paczka idze z cinów do polski to po prostu trzeba ja skontrolować
Same przyznajcie.. jakim cudem na naszym no co by nie pwoiedzieć mało liucznym wątku w ciągu jednego czasu - sezon ślubny- znalazły się dwie osoby które mniej wiecej w tym samym czasie zostały skontrolowane i dorpowadzone za gardlo do placenia.. może i przesadzam, no ale takei jest moje małe skromne zdanie
A tak poza tym to pogoda jest straszliwa i ja osobiscie jestem w dolku z 3 powodow powod1:@ powod2: za rok o tej porze sobie przysiegamy a ta pogoda zle wrzoy, powod 3 straszliwe boli mnie glowa
|
|
|