Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Olej jojoba
Wątek: Olej jojoba
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-02-07, 21:24   #5
ta_bletka
Raczkowanie

Dot.: olejek jojoba

Witaj
ja uzywam obecnie oleju jojoba. wczesniej uzywalam z pestek winogron i migdalowego kilka razy. musze Ci powiedziec ze jojoba sprawdza sie najlepiej. jest najmniej tlusty i dobrze sie wchlania. swietnie nawilza i nie wysusza w przeciwienstwie do winogronowego ktorego uzywalam sporo czasu. migdalowy byl dla mnie za ciezki i potwornie tlusty, nie wchlanial sie.

i jeszcze taka ciekawostka,ktora mnie osobiscie z deczka zdziwila. otoz wlozylam jojobe do lodowki, poprzednie oleje tez przechowywalam w lodowce jak w pokoju bylo za cieplo i... zamarzl nie calusienki,ale dosc gruba warstwa z wierzchu. jojoba jest olejem ktory bardziej nawilza niz natluszcza,ale nie sadzilam ze az tak doslownie

i jeszcze pytanie o inne zastosowanie. wiec tak...oprocz jojoby (bo mi szkoda ) do wlosow stosowalam 2 pozostale, jako balsam do nog rowniez- zwl po goleniu, bo po kremach mnie szczypie a tu nic sie nie dzialo i jeszcze do zmywania oczu.

a co mialas na mysli pytajac co da najlepsze efekty? moze odpowiedz sobie na co liczysz i oczywiscie jaki bedzie pasowal do Twojej cery, bo do wlosow czy do demakijazu oczu to mysle kazdy sie nadaje.
jak mowilam jojoba podobnoz jest switnym nawilzaczem (u mnie sie zgadza), z pestek winogron nadaje sie raczej to cery tlustej, a migdalowy glownie do suchej. takze wybor jest

uff...to na tyle. rozpisalam sie troche pozdrawiam
ta_bletka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując