Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trądzik, bolesne wykwity, łojotok, przebarwienia i podrażnienia, proszę o pomoc.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-06-16, 13:13   #2
szugarbejb
Zakorzenienie

Dot.: Trądzik, bolesne wykwity, łojotok, przebarwienia i podrażnienia, proszę o pomoc

Cytat:
Napisane przez Lucas Pokaż wiadomość
W mojej szafce znajduję się cała gama kosztownych preparatów, których wielokrotnie zaprzestałem używania po kilku aplikacjach.
Pierwszy błąd. leki na trądzik należy stosować minimum miesiąc w przypadku maści i 3 miesiące w przypadku leków doustnych.

Cytat:
Izotrexin – miałem po nim tak bolesne wykwity na policzkach, że zrezygnowałem ze szkoły na tydzień. Zresztą do dzisiaj mam ślady po nim.
Należy stosować co najmniej pół roku i pierwszą oznaką oczyszczania skóry są właśnie wykwity.

Cytat:
Nie sposób wymienić wszystkich. Obecnie stosuję Na noc Garnier Czysta Skóra A – Żel,
Gratulacje, nasila łojotok wysuszając skórę.

Cytat:
Twarz myję pianką Clean & Clear, która nie wysusza skóry
Wysusza.

Cytat:
Wielokrotnie przeglądałem forum. Czytałem, wyciągałem wnioski.
No chyba nie. gdybyś czytał to poszedłbyś do polecanego przez nas dermatologa (jest osobny watek), stosował odpowiednią pielęgnację itp. A jak widać poniżej nic sobie nie robisz z tysiąca wątków an tym forum.

Cytat:
Zwróciłem uwagę na dietę. Wyeliminowałem wszystko, co mogło powodował problem.
Nie piję żadnego alkoholu. Nie palę. Nie jem żadnych słodyczy i nie piję słodkich napojów. Praktycznie nie jem rzeczy przetworzonych. Ograniczam się do wody, pełnoziarnistych przetworów, owoców i warzyw. Zrezygnowałem nawet z mleka krowiego na rzecz sojowego. Suplementuję kompleks witamin i tran.
I dalej masz trądzik, więc jaki sens prowadzić takie smutne życie i nie jeść niczego ?

Cytat:
Być może znajdzie się ktoś, kto miał w przeszłości problem podobny i poradził sobie z nim i wyrazi chęć pomocy, za którą zresztą z góry dziękuję.
Lucas
Tak, wszysy mamy podobny problem. Powtarzam więc po raz tysięczny:

1) polecany dermatolog
2) leki
3) CIERPLIWOŚĆ
4) odpowiednia pielęgnacja (gdzie odpowiednie oczyszczanie, gdzie nawilżanie, gdzie filtry, gdzie preparaty z kwasami?)

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując