Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trądzik, bolesne wykwity, łojotok, przebarwienia i podrażnienia, proszę o pomoc.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-06-16, 15:10   #11
stoprocentserca
Raczkowanie

Dot.: Trądzik, bolesne wykwity, łojotok, przebarwienia i podrażnienia, proszę o pomoc

niestety zewnetrzne specyfiki wiele nie daja... jedynie moga wesprzec terapie antybiotykowa. Ja tez mialam praktycznie wszystkie ktore wymieniles a nawet wiecej masci i tez bardzo mnie podrazniały (tym badziej ze moja skora sama w sobie byla juz dosc sucha). Jadlam wszelkie antybiotyki ( z kazdej z grup zeby nie bylo) az w koncu zdecydowalam sie na leczenie izotretonina. Sporo pomoglo. Jestem po 2 kurcjach i w trakcie tzreciej niestety (ale dodam ze wielu osobom po jednej kuracji tradzik mija na zawsze, ja jestem niestety tym niesczesliwym prztypadkiem albo ofiara nieumiejetnego leczeniaprzez dermatologa).... ale to dluzszy temat. Jesli zadne inne antybiotyki doustne nie zadzialaja to sprobuj Izoteku, Tretinexu, Aknenorminu- polskie odpowiedniki Roaccutane z substancja czynna izotretonina. W tej chwili sa one sporo tansze niz kiedys. Ja mimo to ze do konca nie wyleczylam tego paskudztwa to i tak mam twarz o niebo lepsza niz kiedys. Wiecej znajdziesz na ten temat w watku o Retinoidach doustnych na forum wizazu oczywiscie

co do kosmetykow- do mycia twarzy polecam zel AA taki z czerwonym krzyzkiem AA Help, fajnie lagodzi podraznienia zwlaszcza te wywolane przez stosowanie lekow

krem moze byc iwostin ja uzywalm np Lipobase ale to typowy tluscioszek wiec chyba w twoim przypadku sie nie sprawdzi (mam mardzo przesuszona skore-skutekm uboczny izo)

A kolezance szugarbejb zycze wiecej luzu .....
Nie skończyłoby się.
Skończyło się, bo się nie zaczęło.
Cokolwiek prawdziwie się zaczyna
Nigdy się nie kończy...
stoprocentserca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując