2006-02-08, 13:48
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
Witaj Pogoda, ja rowniez mam cere tlusta i moge poradzic Tobie na poczatek -probki, bo z tymi filtrami jest dziwna sprawa, trzeba wyprobowac i znalezc cos dla siebie. Pamietaj, ze kazdy tego typu krem zostawia film, najczesciej tlustawy i wtedy skrobia jest nieoceniona (poczytaj o tym na wizazu, bylo mnostwo postow na ten temat). Obecnie najwiecej probek przynajmniej w moim miescie jest z Vichy - mleczko zel 60, ja probowalam i moja tlusta cera niestety zareagowala wysypem. Nie wysypuje mi nic po LRP, Avene i Biodermie. Bioderma z tych wszystkich najlzejsza (100 fluid niebarwiony) ale LRP Anthelios mimo ze sprawia wrazenie tlusciocha jest dla mnie tez ok. Acha Avene i Bioderma maja tez dzialanie przeciwrodnikowe co jest duzym plusem (emulsja Avene - ma witamine E i wyciag z pestek dyni dzialajacy przeciwtradzikowo, wspaniale sie nadaje pod oczy - dzis wlasnie mam pierwszy raz na buzi ta emulsje i podoba mi sie ). Ja zamiast serum uzywam narazie kremu LRP Aktive C - z witamina C o stezeniu 5%, jest bardzo bardzo lekki, wchlania sie calkowicie, jestem z nigo zadowolona tylko ze cena jest troche nie teges (ja narazie jestem szczesliwa posiadaczka probek). Takze ja osobiscie moge Tobie polecic Bioderme 100 (najfajniej jest miec wersje bezbarwna i tonujaca i mieszac je razem, tonujaca jest ciemnawa i tlustsza ale po zmieszaniu z bazbarwna mozna sobie kolorek dopasowac idealnie do swojej karnacji no i wtedy jesli przed tem uzywalas fluidu juz wlasciwie nie musisz. Poza tym Avene emulsja 50 i Anteliosy LRP - sa dobre dla cery tlustej. Pozdrawiam i napisz potem jak Tobie idzie testowanie
|
|
|