Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Tyłozgryz-czy da się go całkowicie wyleczyć aparatem?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-16, 22:16   #12
tomekhk
Raczkowanie

Dot.: Tyłozgryz-czy da się go całkowicie wyleczyć aparatem?

Cytat:
Napisane przez Hantesis Pokaż wiadomość
Tyłozgryzu nie można wyleczyć aparatem. Ja mam takowy problem. Jedyną metodą jest operacja żuchwy i prawidłowe jej ustawienie. Nie wiem dokładnie na czym to polega (czy cos wycinają, łamią czy tylko przestawiają) ponieważ zrzygnowałam z tej opcji. W tej chwili mam aparat stały, który jedynie maskuje wadę. Przy aparacie zmianarysów nie jest bardzo widoczna. natomiast przy operacji owszem dostajemy nowy face hehe operacja z tego co się orientuję kosztuje ok 10tys. czyli cena porównywalna z kosztem aparatu stałego.

Ja mam tyłozgryz i oczywiście że można wyleczyć aparatem, tylko że specjalnym... Ja mam aparat Damona który (jak powiedziała moja orto) do tyłozgryzu jest idealny.
Noszę go już pare miesięcy jutro jade na wymianę łuków, a rezultaty naprawde widać. A co do rysów twarzy- zmieniają się,
Ja miałem szczękę dolną cofniętą do tyłu i to wyglądało jak bym miał taką małą brodę ;p teraz jest już ok, trochę się to wyrównało i rysy napewno się zmieniły...
Wszystkie zęby trzonowe które były cofnięte do tyłu (bo przednie miałem wysunięte) ładnie wróciły na swoje miejsce.
Tak więc nie słuchaj o operacjach tylko szukaj dobrego otro i zakładaj aparaciki na dól i na górę Damon kosztuje 4000 ale masz wizyty raz na 2 miesiące
-Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób
-Uciekamy... albo Atakujemy
Walcz albo uciekaj
-To instynkt
tomekhk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując