2009-06-17, 07:30
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Naturalna pielęgnacja skóry dla fanek minerałów i nie tylko...
Cytat:
Napisane przez tootsie
Szukając informacji o oleju rokitnikowym znalazłam w aptece internetowej pewien specyfik
Zainteresował mnie skład: olej z rokitnika, olej z nagietka lekarskiego, olej jojoba i aloes. 150 ml kosztuje ok. 16 zł. Nazywa się Rokitosol, jest to olej pielęgnacyjny do skóry narażonej na odleżyny
Co o tym sądzicie?
Ja chyba się skuszę  Olej migdałowy moja buźka dobrze toleruje więc może taki miks też jej podejdzie. A i włosy się ucieszą 
|
hm, ale czemu wysnuwasz wnioski że jak toleruje migdał to te też będą ok?
akurat migdał jest dość delikatnym olejem, nawet dla dzieci
po tym miksie będziesz miała super kolorek
Cytat:
Napisane przez pastereczka
w koncu bedzie mozna na twarzy spac    hehe
a robilyscie sobie kiedys depilator cukrowy? ja w zeszlym roku robilam natomiast na all widzialam jakis olejek co zabija wlochy, znacie cos takiego?
|
olej krokoszowy, rewelacji po nim podobno niet
na Mazidłach jest jeszcze telocopil - i tu już lepiej, można go dodawać do gotowych balsamów
Cytat:
Napisane przez agusia_1
A ja ukręciłam wczoraj kisielek lukrecjowy by Lenna LINK Ale jeszcze nie testowałam ponieważ postanowiłam zaczekać z tym do męki depilatorowej i użyć tego po depilacji
Zrobiłam też płyn micelarny z przepisu w ZSK. Na razie podoba mi się  Nie czuję po jego użyciu ściągnięcia, skóra jest ładnie, delikatnie oczyszczona, dobrze zmywa makijaż, nawet oczu z którym nie zawsze radzi sobie olejek myjący z BU 
|
ubóstwiam ten micel 
tylko zauważ że on na trochę wyższe pH
Cytat:
Napisane przez monik@_monik@
Jestem zupełnie początkująca dlatego też zadam pytania na miarę początkującej  Czy olej zachowa swoje właściwości, gdy połączę go z Rossmannowskimi: oliwką i żelem Babydream ? Czy powinnam celować w jakiś olej z BU i dodawać do tej mieszanki ? A może coś zupełnie innego ? I czy żel mogłabym zastąpić czymś innym, co by mnie domywało ?  (to ostatnie pytanie to tak z ciekawości  )
|
po co chcesz łączyć żel z oliwką
sam żel nie jest zły [do ciała] choć, jak dziewczyny zauważyły, olejki hydrofilne są lepszą alternatywą
|
|
|