Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Naturalna pielęgnacja skóry dla fanek minerałów i nie tylko...
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-17, 07:30   #560
IlonaP
Zakorzenienie

Dot.: Naturalna pielęgnacja skóry dla fanek minerałów i nie tylko...

Cytat:
Napisane przez tootsie Pokaż wiadomość
Szukając informacji o oleju rokitnikowym znalazłam w aptece internetowej pewien specyfik
Zainteresował mnie skład: olej z rokitnika, olej z nagietka lekarskiego, olej jojoba i aloes. 150 ml kosztuje ok. 16 zł. Nazywa się Rokitosol, jest to olej pielęgnacyjny do skóry narażonej na odleżyny
Co o tym sądzicie?
Ja chyba się skuszę Olej migdałowy moja buźka dobrze toleruje więc może taki miks też jej podejdzie. A i włosy się ucieszą
hm, ale czemu wysnuwasz wnioski że jak toleruje migdał to te też będą ok?
akurat migdał jest dość delikatnym olejem, nawet dla dzieci

po tym miksie będziesz miała super kolorek

Cytat:
Napisane przez pastereczka Pokaż wiadomość
w koncu bedzie mozna na twarzy spac hehe

a robilyscie sobie kiedys depilator cukrowy? ja w zeszlym roku robilam natomiast na all widzialam jakis olejek co zabija wlochy, znacie cos takiego?
olej krokoszowy, rewelacji po nim podobno niet
na Mazidłach jest jeszcze telocopil - i tu już lepiej, można go dodawać do gotowych balsamów
Cytat:
Napisane przez agusia_1 Pokaż wiadomość
A ja ukręciłam wczoraj kisielek lukrecjowy by Lenna LINK Ale jeszcze nie testowałam ponieważ postanowiłam zaczekać z tym do męki depilatorowej i użyć tego po depilacji

Zrobiłam też płyn micelarny z przepisu w ZSK. Na razie podoba mi się Nie czuję po jego użyciu ściągnięcia, skóra jest ładnie, delikatnie oczyszczona, dobrze zmywa makijaż, nawet oczu z którym nie zawsze radzi sobie olejek myjący z BU
ubóstwiam ten micel
tylko zauważ że on na trochę wyższe pH

Cytat:
Napisane przez monik@_monik@ Pokaż wiadomość
Jestem zupełnie początkująca dlatego też zadam pytania na miarę początkującej Czy olej zachowa swoje właściwości, gdy połączę go z Rossmannowskimi: oliwką i żelem Babydream ? Czy powinnam celować w jakiś olej z BU i dodawać do tej mieszanki ? A może coś zupełnie innego ? I czy żel mogłabym zastąpić czymś innym, co by mnie domywało ? (to ostatnie pytanie to tak z ciekawości )
po co chcesz łączyć żel z oliwką
sam żel nie jest zły [do ciała] choć, jak dziewczyny zauważyły, olejki hydrofilne są lepszą alternatywą