Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prafina - czy uczula?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-06-18, 19:43   #6
201608040942
Konto usunięte

Dot.: Prafina - czy uczula?

O matko co za bzdury tu czytam. parafina nie uczula. Jesli maly ma AZS to bardzo dobrze ze w kosmetykach jest parafina. Prawdopodobnie podraznia go inny skladnik. Moze perfum w skladzie? No i pytanie na co maly jest uczulony. Moze byc tak ze w kremie znajduje sie jakis wyciag roslinny i dziecko wlasnie uczula ta roslinka.

Moj synek tez na AZS i wyprobowalam na nim wiele rzeczy. Mialam preperaty przepisywane przez lekarza i roznie z nimi bylo. Wkoncu zaczeolam sama szukac i polecam kazdemu produkty z nagietkiem i z olejek z wiesiolka. Jak do tej pory kazdy komu polecilam kosmetyki z takimi ziolkami byl zadowolony. Jesli twoj maly nie wykazuje alergii na te ziola to polecam rowniez. bardzo doby jest balsam lub krem( krem ma lzejsza konsystenje) Trixera od Avene , dostepne w aptece. Nie wiem w jakim kraju jestes, wiec nie wiem jak z dostepnoscia, wiec nie zlosc sie na mnie jesli bedziesz miac jakies problemy ze znaleziemien tych kosmetykow.
Jak synek byl maly robilam ju tez natluszczajace kapiele. To bardzo wazne , kapalam go z dodatkiej oliwki codziennie, chodz lekarka zalecala raz na tydzien. najpierw mialam oliwki z apteki, potem wyprobowalam tansze z drogerii. Bardzo fajna jest oliwka Calendula Öl od Bübchen, ale i Babydream tez zawiera nagietek. bardzo fajyn jest nowy Öl Bad od Babydream z serii extrasensitive. Nie uzywaj za duzo kosmetykow. ja uzywalam tylko zelu tego z pompka od Baybdream z seriii niebieskiej( wczesniej nie bylo tej nagietkowej serii). Uzywalam do calego ciala, mylam nim tez wlosy. teraz przezucilam sie na Waschbalsam lub na plyn do kapieli z serii nagietkowej, bo jak pisalam wczesniej, nagietek super lagodzi wszelkie podraznienia u mojego synka i lagodzi egzeme. Dziecko nie potrzebuje odzielnego zelu do mcia i szamponu do wlosow. Wystarczy umyc takiego malucha uniwersalnym zelem i tez nie za duzo. Wystarczy dodac troche do wody i taka woda przecierac cialko. Potem gdy dziecko jest wieksze mozna nymydlic mu wloski i gdy jest duze i mobilne to tez bardzij sie brudzi. Po przyjsciu z piaskownicy maly malego moruska w domu, wiec mozna go namydlic tym zelem . Balsam z tej serii jest fajny tlusty ale na dluzsza mete jednak jest za malo, potrzebujemy Trixera bo zawiera olej z wiesiolka, ktory jest bogaty w kwasy Omega, a te sa dobre dla atopowej skory. jak synek byl maly to uzywalam tez Töpfer Kleiebad

http://www.toepfer-shop.de/index.php...Kinderbad.html
te dwa pierwsze produkty w proszku. jeden jest z olejem drugi bez. To tez mu pomagalo, ale oczywiscie nie obylo sie bez natluszczania skory po myciu/kapieli. Nasmarowac odzywczym balsamem trzeba.

Oczywiscie musisz patrzec na sklady, jesli na jakis skladnik maly reaguje alergia to nie da rady trzeba szukac dalej. ja mialam dobrze bo moj synek nie wykazuje alergii. jadl wszystko i tylko skupilam sie na dobraniu odpowiednich kosmetykow ktore natluszcza odpowiednio skore i zlikwiduja egzeme i maly nie bedzie sie drapal az do krwi.

Popatrz co jest jeszcze w tych kosmetykach co dostalas, bo napewno nie uczula go parafina. Ona jest zbawienna przy tak suchej skorze. Moze w skladzie substancji perfumujacej jest jakis skladnik perfumujacy ktory wywoluje alergie ?

Edytowane przez 201608040942
Czas edycji: 2009-06-18 o 19:47
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując