Re: od czego rozszerzają się pory???
polo roku temu tez mialam taki problem dostalam w aptece probki Effaclar zel i kremu a takze VIchy Normaderm zel peelingujacy a takze zwykly i krem. Normaderm peelingujacy tak szybki i skotecznie oczyscil mi pory i spowodowal ich zmniejszenie (jak za starych dobrych czasow ) ze kupilam cale opakowanie(uwaga przy czestym uzywaniu moze wysuszyc naskorek) oczyszcza lepiej niz zwykle peelingi wiec nie zamiezam sie z nim rozstac. U szwagierki wyprobowalam Neutrogene tez zel peelingujacy tez fajny ale nie zawieza zynku wiec nie wiem jak bedzie jak pryszczyki znow wyskocza , bo Vichy spowodowal ich zagojenie i przebarwienia sie rozjasnily. Pewnie mnie przeklniecie ale Vichy mi nie spowodowal rozniesienia pryszczy po calej twarzy wrecz przeciwnie wkoncu sie ich pozbylam(nie maialam problemow tylko wtedy jakos tak sie porobilo ale juz sie wylaczylo)no i tak chwalony Effaclar tez jest super zelem moge myc nim oczka nie szczypie nie wysusza zuzywam do konca probki i lece po cale opakowanie. Pory sa male i nie mam zaskorniakow na nisku , normalnie jak za czasow kiedy nie maialam problemow. Effaclar K odstawialam bo sloneczko ale jak przyjdzie jesien znow bede na noc smarowac.
|