Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Przyszłej studentki problem z mieszkaniem:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-06-22, 14:22   #14
201701300931
Konto usunięte

Dot.: Przyszłej studentki problem z mieszkaniem:)

Cytat:
Napisane przez bartnix Pokaż wiadomość
a jaka jest szansa na akademik we Wro, bo mnie niestety chyba nie będzie stać na mieszkanie? co jest uwzględniane przy wyborze i kiedy trzeba się zacząć o niego starać?
To wszystko zależy od tego, na jaką uczelnię chcesz iść i który to będzie akademik

Co do szukania mieszkania / pokoju - w zeszłym roku już dzwoniąc w sierpniu w pół godziny od ukazania się ogłoszenia, było ono nieaktualne... Koleżanka, która we wrześniu wzięła się za szukanie, nie mogła przed dobry miesiąc czy dwa niczego znaleźć. Ja bym tego nie odkładała na ostatnią chwilę, bo te "wrześniowe" ogłoszenia najczęściej (nie zawsze oczywiście!) mają kosmiczne ceny, ale ludzie i tak biorą, bo nie mają wyboru... Zresztą generalnie ceny wrocławskie są masakryczne

O! I w przypadku Wrocławia trzeba naprawdę zwrócić uwagę na lokalizację i dojazd. Może w wakacje tego tak nie widać, ale jak się zjadą studenci, to są masakryczne korki i jest nieciekawie. Ja czasami zamiast 20 minut potrafiłam jechać 50 (w najgorszym przypadku 1,5h), a raz zamiast 5 minut jechałam 40... Komunikacja miejska jest tu wybitnie średnia:/
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując