2009-06-23, 12:13
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: studia II stopnia??
"Zasady kwalifikacji
Rozmowa kwalifikacyjna na temat dziedziny przyszłej pracy magisterskiej z uwzględnieniem indywidualnych zainteresowań badawczych kandydata (np. konkretny okres w literaturze lub dział językoznawstwa).
Dziedziny do wyboru to:
·literatura i kultura brytyjska,
·literatura i kultura amerykańska,
·metodyka nauczania języków obcych,
·językoznawstwo.
O przyjęcie mogą ubiegać się kandydaci, którzy uzyskali dyplom licencjata na kierunku: filologia specjalność: angielska.
Ocena rozmowy kwalifikacyjnej stanowi podstawę sporządzenia listy rankingowej.
Uwaga! Osoby, które otrzymają ocenę bardzo dobrą z egzaminu na stopień licencjata zdanego w UŚ w roku akad. 2008/2009, będą zwolnione z postępowania kwalifikacyjnego na studia magisterskie. Dotyczy to przedmiotów zdawanych podczas egzaminu licencjackiego.
Do dokumentów należy dołączyć zaświadczenie o średniej ocen ze studiów."
Wyczytałam właśnie to - i w sumie wiedziałam, że będzie jakiś egzamin, ale pisze tam również, że trzeba mieć dyplom licencjata z fil.ang. Nic, będę musiała się w swoim dziekanacie dowiedzieć, czy po tej specjalności będę mieć taki licencjat czy nie dzięki za odpowiedź 
-----------------------------
A to mam jeszcze inne pytanie bo chciałabym też zacząć studia magisterskie na kierunku pedagogika.. Wiem, że mogę, bo jestem/będę po kierunku humanistycznym czy ktoś z Was tak robił? zmieniał kierunek na magisterce? Jak to wygląda?..
...mieszkanie...
Edytowane przez olciatg
Czas edycji: 2009-06-23 o 12:25
|
|
|