Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prosba o pomoc w metamorfozie!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-02-10, 17:46   #2
madie
Zakorzenienie

Dot.: Prosba o pomoc w metamorfozie!

Witaj Beatko

Po kilku próbach z doborem fryzurki dla Ciebie pomyślałam że ładniej byłoby Ci w jaśniejszych włosach, ponieważ myślę że ciemne włosy dodają Ci powagi.
Nie mam niestety w swoich zbiorach takiej fryzury blond jaką sobie dla Ciebie wyobrażam, więc posłużyłam się inną, z jasnymi pasemkami. Moze Ci się spodoba.
Co do fryzurki to ja na Twoim miejscu pocieniowałabym włosy no i właśnie albo powrócić do blondu, albo zrobić pasemka.
Co do makijażu:
Masz opadające zewnętrzne kąciki oczu a więc zrezygnowałabym z podkreślania dolnej powieki cieniem czy kredką a skupiła się na "podniesieniu" górnej powieki. Do tego celu na linii górnych rzęs, mniej więcej od środka powieki należy poprowadzić kreseczke (cieniem lub kredką), rozszerzającą się na zewnątrz powieki. Żeby nadać oczom głębi, zagłębienie powieki pokryć ciemniejszym cieniem i następnie rozetrzeć go trochę do góry. Musisz zwrócić uwagę na to, by nie wyjechać ciemnym cieniem zabardzo na boki bo wtedy podkreślisz opadającą powiekę.
Powinnaś też użyć korektora na zaczerwienienia wokół oczu. Rozświetlenie dolnej powieki korektorem sprawi, że oczy będą sprawiały wrażenie weselszych

Aby wymodelować twarz potrzebny byłby Ci puder ciutkę ciemniejszy od koloru Twojej cery oraz większy niż do różu pędzel. Kiedy maźniesz nim kości szczęki po skosie (zaznaczyłam to na Twoim zdjęciu)dolna część twarzy optyczie ulegnie zwężeniu. POliczki różem też maluj skośnymi pociągnięciami.

To tyle ode mnie- pozdrawiam
madie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując