Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Brązowowłose farbowane :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-06-25, 15:25   #2704
marta301
Zadomowienie

Dot.: Brązowowłose farbowane :)

Cytat:
Napisane przez joannagrudziadz Pokaż wiadomość
muszę ci się przyznac,że w czerwcu już 3 razy zmieniałam kolor włosów.Teraz postanowiłam przystopować,bo w końcu zostane łysa.Tak więc najpierw miałam blond,potem zrobiłam sobie cieniutkie pasemka karmelowe,a że miałam wrazenie że są zółte to na to połozyłam farbę jasny blond apo tygodniu stwierdziłam ,że te pasemka znów są żółte i pomalowałam całość ta mieszanką 6 i 7.Minęło kilka dni i już widzę,że kolor sie spiera.Podobno po 3 farbowaniu już powinno lepiej trzymać.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Nie miałam nigdy dekoloryzowanych włosów.powiedz-naprawde to bardzo niszczy włosy?Ja jak chciałam jaśniejsze to zawsze robiłam pasemka.
Tylko jedna fryzjerka zgodziała się zrobic mi dekolor, mimo iż stan moich wlosów jest ok, inne namawiały na zejście z koloru przez gęsty balejaż. Mi dekoloryzacja prawie nie zniszczyła włosów, do proszku dodana była bardzo słaba woda utleniona, nie pamiętam dokladnie, ale chyba coś ok 2%, aż sama się zdziwiłam ze taka słabą wodą można zrobic dekolor, inna sprawa że mi bardziej zależało na zejściu z rudości a mniej na rozjaśnieniu włosów, bo rozjaśniałam tylko o 2 tony.

Napisałaś że po 3 farbowaniach powinien już mniej się kolor spierac, ale mają to byc 3 farbowania tym samym kolorem, czy 3 farbowania po rozjaśnianiu/ dekoloryzacji?