2009-06-26, 11:34
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chcę napisać/Piszę/Napisałam własną książkę. PISARKI ŁĄCZMY SIĘ;-)
Cytat:
Napisane przez Nija_
Mnie też tak wtedy mówili, że taki fajny styl, bla bla bla  Ale zupełnie inaczej się patrzy na swoja twórczość z perspektywy czasu. Jeżeli cyfry w Twoim nicku to Twój rok urodzenia, to jestem od Ciebie o 5 lat starsza. Możesz mi wierzyć, że za 5 lat będziesz zupełnie inną osobą  I będziesz również inaczej pisać
Wydaje mi się, że nie musisz zupełnie porzucać pisania w oczekiwaniu na "lepsze czasy". Zapewniam Cię, że za kilka lat w Twojej głowie powstaną nowe pomysły na fabułę, wątki i bohaterów  A na razie pisz, przelej na papier to o czym myślisz teraz. Takie pisanie pomoże Ci ulepszyć styl. Wtedy za kilka lat, już z nowymi pomysłami, będzie Ci łatwiej. No i samo czytanie książek też wiele daje 
|
Tak, te cyfry to rok urodzenia. Idiotyczny nick, wiem, ale zmienić się nie da domyślam się że będę całkiem inną osobą, bo nawet patrząc na samą siebie sprzed roku widzę wielką różnicę. Może coś napiszę "do szuflady", chociaż sama nie wiem. Co do czytania, to bardzo lubię czytać, muszę upolować na wakacje kilka fajnych książek sagę Sapkowskiego o Wiedźminie na przykład, żeby jeszcze raz przeczytać, bo jest świetna
"Wiesz, mam ochotę pokazać ci zdjęcia z poprzednich wakacji. (...) Wiesz co było najgorsze? Poranki. Za każdym razem, gdy się budziłam wyobrażałam sobie, że całujesz mnie w kark, a wtedy dreszcze przechodzą moje ciało. Ciebie tam nie było, nie całowałeś mnie, a jednak czułam dreszcze."
|
|
|