|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dr House M.D - sezon 6 -
W czasie Paley Center twórcy House’a zdradzili parę szczegółów dotyczących szóstej serii. Sezon rozpocznie się mniej więcej tam, gdzie zakończył się piąty, po przyjęciu House’a do szpitala psychiatrycznego. Premierowy, 2-godzinny odcinek pokaże nam 3 miesiące terapii House’a.
W czasie pobytu w Mayfield House spędzi wiele czasu na rozmowach z doktorem Nolanem, jego lekarzem prowadzącym. Oczywiście House wolałby tego uniknąć, jednak potrzebuje opinii Nolana, by móc pracować jako lekarz. Z pewnością nie obejdzie się bez starć. Oby tylko Nolan nie był kolejną postacią typu Tritter.
Zespół w PPTH będzie trochę zagubiony bez House’a, który ich kontrolował. Na całe szczęście nieobecność House’a nie będzie trwała długo. Powróci do szpitala i w końcu będzie musiał zmierzyć się z tym, dlaczego jego halucynacje dotyczyły seksu z Cuddy.
“Uwielbiam finał sezonu, bardzo podobał mi się pomysł z halucynacjami. To oznacza, że House i Cuddy wciąż mogą uprawiać seks, bo jeszcze tego nie zrobili! Halucynacja pokazuje, czego House naprawdę by chciał - związku z Cuddy i uwolnienia od nałogu.” - powiedziała Lisa Edelstein.
----------------------------------------------------------------------
Czy Taub i Trzynastka odejdą w tym sezonie? W końcu miną już trzy lata ich pracy dla House’a. Powrócą Chase i Cameron czy zobaczymy kogoś nowego?
David Shore twierdzi, że jest zbyt wcześnie, by móc określić, co stanie się z tymi bohaterami. “Nie mamy jeszcze żadnych planów, może później coś wymyślimy, jednak wydaje mi się, że nie wykorzystaliśmy jeszcze tych postaci w pełni”. Czy Cuddy kiedykolwiek dowie się, czego dotyczyły halucynacje House’a? Mam nadzieję, że producenci nie zdecydują się na porzucenie tej historii!
Z tego, co producenci mówili w zeszłym tygodniu na Paley Center wynika, że spora część sezonu będzie dotyczyła powrotu House’a do normalności i tego, że zdał sobie sprawę ze swoich uczuć do Cuddy. A czy Cuddy wie? Oto, co powiedział David Shore: “Sądzę, że zdaje sobie z tego sprawę. Rozmawialiśmy już o tym i wydaje nam się, że skoro House wydarł się na cały szpital, że z nią spał, nietrudno wpaść na to, jakie miał halucynacje”.
Czy będziemy mogli oglądać częściej Cuddy w roli matki? Bardzo podoba mi się ten pomysł samotnej, pracującej matki. Mogłaby być wzorem dla innych kobiet.
Spytaliśmy Lisy Edelstein czy byłaby zadowolona z realizowania takiej fabuły, jednak przyznała nam, że bardziej interesuje ją historia Huddy. “Nie mogę się już doczekać, żeby dowiedzieć się, co zrobią z Housem i Cuddy. Dziecko jest ok, ale nie wydaje mi się, że o to tak naprawdę chodzi. Serial dotyczy szpitala, spraw z nim związanych i relacji między ludźmi”.
---------------------------------------------------------------------
Jakieś nowe spoilery, poza Huddy i Housem w psychiatryku? PPTH nie będzie już taki sam po tym, co wydarzyło się w finale. “Wszystko w szpitalu będzie inaczej funkcjonowało” - zdradza Katie Jacobs. “Lekarz nie może wylądować w szpitalu psychiatrycznym, a potem powrócić do pracy jak gdyby nigdy nic. Nie można czegoś takiego zignorować. To musi mieć jakieś konsekwencje.
Ile “domowego” życia Chase‘a i Cameron zobaczymy w następnym sezonie?
Z tego, co mówi Katie Jacobs, wynika, że niewiele. “Nie sądzę, że skupimy się na ich prywatnym życiu bardziej niż na kimkolwiek innym. Szpital jest na pierwszym miejscu i właśnie to zamierzamy pokazywać. Poza tym nie wiem, czy widzowie chcieliby ogladać ich ckliwe życie rodzinne.