2009-06-30, 13:47
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Cytat:
Napisane przez lourlinny
Apartament (Wicker Park) -9,5/10 naprawdę świetny film ;P
wciągająca fabuła, świetna gra aktorska, wspaniała, romantyczna historia o wielkiej miłości i.. równie wielkiej zazdrości ;] długi, ale nie nudzi, napewno do niego wrócę.
cudowna scena końcowa, polecam!
Lustra- jak dla mnie nudny, krwawy i przewidywalny horror 3/10
Nie zadzieraj z fryzjerem- 6/10 nieszczególnie mi się spodobał, słaby humor, ledwo dotrwałam do końca.
Odlotowy duet (Night at the Roxbury) -9/10! stara, kultowa komedia ;]
świetnie zagrana, po oglądnięciu przez kilka dni cały czas miałam w głowie "what is looove baby don't hurt me.." polecam, poprawia humor 
|
uwielbiam ten film! jedna z lepszych komedii, na prawdę się pośmiałam 
a co do tematu:
Coco Chanel Mam mieszane uczucia.. Moim zdaniem Audrey Tatou świetnie wcieliła się w swoją rolę. Ogólnie cała obsada była niczego sobie. Przyjemnie się oglądało, jednak troche przy długi ( a trwał około 100 minut ), niektóre sceny się przeciągały itp.. Myślę, że polscy dystrybutorzy polegali z tłumaczeniem tytułu ;p dlaczego? Wydaje się głupie, ale tytuł oryginalny brzmi "Coco avant Chanel" czyli coco przed chanel, więc tytuł sam za siebie mówi, że będzie to historia jej życia przed zyskaniem rozgłosu, jednak ja widząc w tytule samo jej imie i nazwisko spodziewałam się, że pokarzą coś więcej, po tym jak stała sie rozpoznawalna. Taki mały szczegół, ale potrafi zmylić widza ;p jak dla mnie 6,5/10
Wstręt - moja przygoda z Polańskim vol. 3. Po raz kolejny mieszane uczucia.. Świetne zdjęcia - to trzeba przyznać. Przeczytałam wiele zachwytów nad tym filmem, rozumiem je w zupełności, jednak na mnie nie zrobił tak ogromnego wrażenia. Historia przedstawiona w filmie jest z pewnością ciekawa - studium schizofrenii głównej bohaterki i jej tytułowy wstręt tak na prawdę nie wiadomo czym wywołany. Świetnie pokazany jest rozpad jej osobowości, kruchość jej psychiki, do tego świetna muzyka. Jednak dla mnie sceny były zbyt długie, w filmie dominuje cisza, nie sprzyjało to dla mnie budowaniu suspensu.. Dlatego, nie mogłam już się doczekać końca, ponieważ film mnie dosłownie 'umęczył'. Ogólnie wart polecenia, na pewno ważne dzieło w historii kina, jednak jak widać, nie każdy musi się nim zachwycać. 6,5/10
|
|
|