Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Holandia
Wątek: Holandia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-02-13, 16:08   #105
Miss Dior Chérie
Raczkowanie

Dot.: Holandia

Frecia, mi też z początku niderlandzki wydawał się jakiś taki kosmiczny i strasznie charczący przede wszystkim Ale po ok. 2 dniach przebywania z Holendrami zaczęłam już rozumieć konteksty ich rozmów, a wkrótce później pojedyncze wyrazy i zdania. Najbardziej śmieszyło mnie to jak mój chłopak strasznie się dziwił, gdy czasem potrafiłam przetłumaczyć na angielski to, co on powiedział po niderlandzku. A potem z podziwem chwalił "Jesteś taaakaaa mądra." A to naprawdę nie było nic trudnego. Jeżeli znasz angielski, a przede wszystkim niemiecki to z pewnością szybko sobie poradzisz.
I słuchaj Doni, ona ma doświadczenie i wie co mówi.

Lapochka, witamy!!
Gratuluje Holendra i przeprowadzki do Holandii!
Za dużo na forum podanym przez Ciebie nie zobacze, bo niestety nie znam niderlandzkiego, a tam chyba większośc tematów jest w tym języku. Ale miło wiedzieć, ze takie coś istnieje w oógle.
A czy moge wiedzieć w jaki sposób słuchasz niderlandzkiego? Może poprzez jakies internetowe radio? Bo ja co najwyżej zasłuchuje sie w "Watskeburt"

Btw, znacie dziewczyny tę piosenkę? Myśle że musicie znać. Nie wiem jak wy, ale ja ją po prostu koooooooooooooocham!
Miss Dior Chérie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując