Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Praca zagranicą...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-02-13, 20:23   #7
tinkaaa
Raczkowanie

Dot.: Praca zagranicą...

Cytat:
Napisane przez sheee
Witam moje drogie wizażanki!!!
W zeszłym roku pojechałam na program WORK EXPERIENCE do UK przez firme Youth Exchange Center.Koszty wyjazdu odpracowywałam praktycznie cały 3- miesięczny pobyt-więc jeżeli jedziecie w celach typowo zarobkowych-to nie polecam takich firm bo kasują za pośrednictwo 3 tysiące!!!A ich praca w znalezieniu stanowiska jest znikoma!Mój szef z UK powiedział, że dostał od nich meila z propozycją czy nie zechciał by pracownika z Polski bez żadnych kosztów-podali się za jakąś organizację, która pomaga studentom-ale jak powiedziałam, że za to zapłaciłam tyle kasy to zadzwonił do nich i opieprzył,że wprowadzili go w błąd i że pobieranie takich opłat jest nielegalne (przynajmniej w UK).Po przyjeżdzie na miejsce okazało się,że firma załatwiła mi mieszkanie na 7 dni-a zapewniali, że na cały okres pobytu.Dodam tylko, że pracowałam w hotelu jako kelnerka i bardzo tą prace polecam bo napiwki stanowią często drugą wypłatę!!! Na wyjazd zdecydowałam się tylko dlatego, by nie siedzieć w wakacje w domu i moim celem było wyjście przynajmniej na "zero".Jeżeli uda wam się znaleźć drugą pracę, to można rzeczywiście dobrze na tym wyjść!pozdrawiam serdecznie
A czy wiedzialas z gory (tzn.przed wyjazdem), ze takie wysokie beda koszty posrednictwa?
tinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując