Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pytanie o staż - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-07-03, 21:44   #4114
Nataliakazia
Raczkowanie

GG do Nataliakazia
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
Natalia Kazia Jak będziesz coś wiedziała to daj znać. Jestem z tego samego miasta co Ty i też skończyłam właśnie studia i szukam stażu. więc jak przejdziesz przez te wszystkie formalności to napisz co i jak, bo w sumie w tym smaym UP chyba będziemy załatwiać formalności. byłam dzisiaj się dopytać co i jak. w sumie to sama tyle wiedziałam przed.
A jak się teraz zarejestruje po studiach to pewnie nie przysługuje mi żaden zasiłek dla bezroborotnych - prawda?
I jak lepiej jest najpierw poszukać sobie czegoś sama i jak się uda to wtedy się zajesestrować czy na odwrót?

Matko tych formalności jest czasem tyle, że nie wiadomo za co się zabrać. a te Panie jeszcze są takie mało fajne, myślą, że wszysycy wszystko wiedzą.
Byłam dzisiaj WYSTARCZY WPIS W INDEKSIE Oni to sobie kserują i gra gitara. Jeśli masz jakieś kursy ukończone, pracowałaś kiedyś to weź wszystko ze sobą i oczywiście dowód osobisty
Poszłam do informacji, dali mi papiery do wypełnienia i odesłali na pięterko, żebym pogadała z pośrednikiem pracy, tam pani powiedziała, że nic nie ma dla osób z moim wykształceniem, po czym że staży też nie ma, bo w tych co ma jest zapotrzebowanie na wykształcenie średnie,a nie wyższe, ale ewentualnie ma jeden w jakiejś firmie budowlanej, gdzie minimum jest wykształcenie średnie, więc niższe niż moje ale mam iść, bo coś w stylu pracy biurowej. Wszystko byłoby ok, pewnie bym się cieszyła normalnie, z tym, że możliwe że udałoby mi się samej załatwić staż bardziej odpowiadający moim kwalifikacjom, a wiedziałabym o tym raczej na pewno w przyszłym tygodniu... Pani nie chciała słuchać i wepchnęła mi skierowanie do tej firmy. Powiedziała, że ewentualnie jak sama załatwię to mogę złożyć oświadczenie, że im odmawiam. Tyle, że zostawiły mi mało czasu na to wszystko
Aha i później ta pani wysłała mnie do rejestracji, tam była super miła pani, która mnie zarejestrowała i później znów musiałam wrócić do pośrednika, który mi podał dokładne namiary.
To tyle w skrócie, a czekanie/ wypełnianie itd. zajęło mi ok. 1,5 h

I w ogóle mam teraz pytanie: czy mogę odmówić UP odbycia tego stażu? Czy to pociąga za sobą od razu wyrejestrowanie? Wkurzyłam się trochę, bo zawracałam głowę paru osobom, by załatwić sobie sama w miarę odpowiadający mi staż, a tu takie coś i po prostu głupio

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelinaaa Pokaż wiadomość

po rejestracji możesz powiedzieć tej pani co Cię rejestruje że interesują Cię również oferty stażu (choć to pewnie z tym Cię odeśle do innego pokoju), i albo Ci powiedzą że mają jakiś staż i czy go chcesz albo że nie mają teraz zadnego, wtedy sama możesz sobie jakiegoś poszukać i jak znajdziesz to już pracodawca dalej składa wniosek do UP nie Ty.
Dokładnie tak było, szkoda, że przeczytałam później Ale i tak dziękuję

Edytowane przez Nataliakazia
Czas edycji: 2009-07-03 o 21:50
Nataliakazia jest offline Zgłoś do moderatora