2009-07-08, 09:12
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
Napisane przez 19martusia86
(...)Jeżeli tylko mąż chce sam z siebie a nie pod wpływem przymuszenia przez żonę to uważam, że jak najbardziej tak. Mieliśmy wśród znajomych takie przypadek, że żona zastosowała na mężu terror i zmusiła do obecności przy porodzie. Powiedział, że nigdy więcej nie chce czegoś takiego oglądać.
|
Nie można zrobic chyba nic głupszego niż zmuszanie męża do obecności przy porodzie. Powinien chciec sam z siebie.
Taki "skazaniec", raczej pomocny nie będzie, a potem może miec jakieś żale do partnerki.
Cytat:
Napisane przez karamari
(...)Co do hemoglobiny zaś, to mnie mimo przecież świetnego odżywiania  , z badania na badanie spada... Zaczynałam przed ciążą od prawie 14mg a jestem niewiele ponad 11  Od 4 miesiąca piję codziennie pokrzywkę, sok z buraków (uwielbiam  ), jem dużo buraczków i botwinki, wszelakie możliwe suszone owoce i orzechy, ostatnio polubiłam nagle cudownie nać pietruszki, o którą od dzieciństwa toczyłam boje z Mamą  i już powoli zaczynam tracić nadzieję, bo anemia przy porodzie może wywołać niemiłe konsekwencje, a i w połogu nie pomaga  Szuakm jeszcze wód wysokożelazianych, ale nie wiem, czy nie skapituluję i nie sięgnę po chemię 
(...)
|
Nam położna w poniedziałek mówiła, że na etapie około 28- 30 tc hemoglobina leci w dół na łeb na szyję u większości ciężarnych niezależnie od odżywiania, witaminek itp. Jest to spadek fizjologiczny, bo na tym etapie dziecko to mały wampir . Śmiała się, że około 35-36 hemoglobina wzrasta zwykle do górnej granicy prawidłowego poziomu niezależnie od tego czy kobieta przyjmuje preparaty żelaza i wsuwa buraczki czy też nie. To z kolei naturalnie przygotowuje nas do utratuy sporej ilości krwi w najbliższym czasie.
Cytat:
Napisane przez Nika1980
czy mówiłam Wam, że z tego wszystkiego zapomniałam, że wczoraj miałam imieniny....? mąż pamiętał ( choć w holandii nie ma czegoś takiego jak imieniny) i wrócił z pracy z wielkim bukietem słoneczników 
(...)
|

Cytat:
Napisane przez karamari
(...)
ADHD płodowe 
Mnie też męczy ruchliwość dziecięcia, gdy siedzę przed komputerem... A zwłaszcza podczas pracy - trudno się skupić, będąc tak non-stop kopanym
(...)
|
To ADHD to chyba powszechne schorzenie
Czy Wasze maleństwa też tak strasznie kopią Was po szyjkach?
To jest straszny ból, aż skręca. Poza tym martwi mnie to jego zainteresowanie tą częścią jego domku. Szyjkę i tak mam krótką, a jak w nią tak będzie walił i się zacznie otwierac?????
Cytat:
Napisane przez zartownis

(...)A jeszcze wczoraj moim "fitnesem" bylo granie na playststion 3 w "Ratatouille" , tylko tyle, ze to nie ja biegalam, a biedny szczurek  (...) W 9 miesiacu nie tyja ci ktorzy rozsypali sie w 8 
(...)
|

To musi by fajna gierka!
|
|
|