Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23
Hej mamusie 
(...)
Kuba coraz mniej spi, dzisiaj sie wogole nie wyspałam, pół nocy marudził
Dzisiaj przychodzi do nas połozna i pielęgniarka środowiskowa.
|
Może też Mu pogoda nie odpowiada 
To aż dwie przychodzą? Myślałam, że tylko położna środowiskowa 
Cytat:
Napisane przez mayaha
To wy sie juz pakujecie? Hmmmm, ja jeszcze nie wszystko mam kupione. We wtorek jade do okulistki na badanie dna oka i siatkowki, bo ma stwierdzic czy nie ma przeciwskazan do SN. Jak ostatnio bylam wszystko było OK ale wole sie upewnic. To moze wtedy sykne na zakupy i dokupie co mi brakuje. A w nastepny czwaqrtek gin. Mialam miec jutro wizyte ale jak bylam w ubieglym tyg to mi powiedzial ze łozysko jeszcze niedojrzale wiec wystarczy jak bede 16.07. To juz bedzie po terminei z OM.
|
No, ale ja zaczęłam dziś 38 tc, więc nie takie już , a do okulistki z jakiego powodu? Masz wadę wzroku?
A z łożyskiem to jest tak, że można chyba urodzić, jak jest niedojrzałe, tylko samo się nie odklei.
Cytat:
Napisane przez Kikunia81
Hej Dziewczyny,
Pisałam dzisiaj z Kasią, na 90% nie wyjdzie ze szpitala bez Laurki na świecie. Ma doła przez ten szpital, tęskni za domkiem i zwierzakami.
Niestety nie napisała jak wczorajszy holter i co lekarze mówią. Jak coś będę wiedzieć więcej to na pewno Wam przekażę.
Bidulka 
|
Biedna ta nasza Kasia , ucałuj Ją od nas
Cytat:
Napisane przez Ania0104
najpierw zrrobiła szblon w Autocadzie ... potem go wydrukowała na 12 kartkacg, wycięła, odrysowała na ścianie a na końcu malowałyśmy farbami
o kurcze!  ... ale by było! Mam nadzieje, ze dzisiaj juz nie kłuje 
|
Ślicznie wyszło 
No kłuje, ale na razie mniej. Wczoraj miałam takiego stracha, że nie da się tego opisać, nie jestem gotowa 
Cytat:
Napisane przez magi77
Dziękuję za słowa otuchy 
Staram się cały czas myśleć pozytwnie.
(...)
Ja też, z dwojga złego, cieszę się, że wiemy o tym, bo można szybko sprawdzić co i jak i interweniować. Koleżanka mamy z pracy nie wiedziała, że jej synek ma problem z nerkami i skończyło się tak, że małemu obumarła jedna nerka. Gdyby od razu interweniowali, to byłoby wszystko oki.
Pakuj się, najgorzej jest zacząć, później już idzie szybko  . Ja zrobiłam sobie taką szczegółową listę, nawet wpisałam telefon, ładowarkę itp.  , zeby jeszcze przed wyjściem zerknąć i zapakować reszte d***reli.
|
Mam nadzieję, że będzie tak jak u Kuby Cass, że Maciek to wysika , a jak nie to lekarze będą w gotowości 
Podziel się szczegółową listą 
Cytat:
Wrzucam nowe fotki Kuby 
Jak bedziecie miały dość to napiszcie
Fot.1 U babci na rękach 
|
Ale On jest słodziak 
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------
Cytat:
Napisane przez p4w
z położna sprawa wyglada tak, że w szpitalu pytają o przychodnię rodzinna, do której jesteśmy zapisane i do której chcemy zapisać dziecko
każda z nas w deklaracji składanej przy zapisywaniu się do przychodni musiała wybrać położną i to właśnie ona teraz przychodzi powiadomiona przez szpital
mój synuś chyba ma się trochę lepiej , bo nocy tylko raz się budził 
jadł o północy i potem ciumkał cyca od 4 do 5, potem wstał już o 8
więc sytuacja chyba się stabilizuje 
|
A trzeba zapisać dziecko do tej samej przychodni, co my jesteśmy zapisani?
Kiedy taką deklarację się składało? Ja sobie nie przypominam 
za unormowanie się sytuacji 
Cytat:
Napisane przez Ania0104
a ja nie wybierałam położnej  ... kurcze muszę zapytać kogoś, bo potem będzie problem 
|
Siostro 
Cytat:
Napisane przez Wojtusia
|
Ja mam miękki.
Cytat:
Napisane przez arinitti
Hej Mamusie i Dzidziusie! 
(...)
dziewuszki, dzięki za wsparcie, prace posuwają się do przodu - domek prawie gotowy na przyjęcie dzidzi, pranie się pierze, zakupy już zrobione, torba prawie spakowana
Zauważyłyście, że lekarze pod koniec ciąży często pytają - czy odczuwam ruchy? Każą też obserwować, czy wszystko w porządku. Trochę mnie to dezorientowało - no są, ale czy nie za mało ich, czy może za dużo itp. - jak to odróżnić? Więc ostatnio na USG pytam, jak to jest z tymi ruchami? Odpowiedź - po ok. 10 ruchów po śniadaniu, obiadku i kolacji (czyli w sumie ok. 30) jest ok.
Ale teraz znowu nie wiem - a jak dziecko jest bardzo ale to bardzo ruchliwe - to sygnał, że coś nie tak? A jak jest nieco spokojniejsze? Podobno dzieciaczki nasze teraz śpią ok. 20 godzin.
|
Mój nie kazał się jakoś wyjątkowo przejmować, mam liczyć 10 ruchów przez 6 godzin, czytałam ostatnio, że w prawidłowo przebiegającej ciąży nie ma potrzeby liczenia ruchów w ogóle . I szczerze mówiąc nie liczę, bo fioła chyba bym dostała.
Cytat:
Bo to w szpitalu jak juz dziecko sie urodzi przychodzi pielęgniarka i pyta sie do jakiej przychodni zapisujemy dziecko. Mnie sie nie pytala, jaką wybieram pielęgniarkę tylko którego pediatrę.
|
To skąd masz położną i pielęgniarkę środowiskową?
Cytat:
Napisane przez Svinecka
hej dziewczynki 
(...)
dziekuje Wam wszystkim za cieple slowa i za kciuki 
przydadza sie napewno 
|
No pewnie, mają ogromną moc
.
|