Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dzieci"
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-07-08, 11:22   #273
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
(...)
Kuba coraz mniej spi, dzisiaj sie wogole nie wyspałam, pół nocy marudził

Dzisiaj przychodzi do nas połozna i pielęgniarka środowiskowa.
Może też Mu pogoda nie odpowiada
To aż dwie przychodzą? Myślałam, że tylko położna środowiskowa

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
To wy sie juz pakujecie? Hmmmm, ja jeszcze nie wszystko mam kupione. We wtorek jade do okulistki na badanie dna oka i siatkowki, bo ma stwierdzic czy nie ma przeciwskazan do SN. Jak ostatnio bylam wszystko było OK ale wole sie upewnic. To moze wtedy sykne na zakupy i dokupie co mi brakuje. A w nastepny czwaqrtek gin. Mialam miec jutro wizyte ale jak bylam w ubieglym tyg to mi powiedzial ze łozysko jeszcze niedojrzale wiec wystarczy jak bede 16.07. To juz bedzie po terminei z OM.
No, ale ja zaczęłam dziś 38 tc, więc nie takie już , a do okulistki z jakiego powodu? Masz wadę wzroku?
A z łożyskiem to jest tak, że można chyba urodzić, jak jest niedojrzałe, tylko samo się nie odklei.

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,
Pisałam dzisiaj z Kasią, na 90% nie wyjdzie ze szpitala bez Laurki na świecie. Ma doła przez ten szpital, tęskni za domkiem i zwierzakami.
Niestety nie napisała jak wczorajszy holter i co lekarze mówią. Jak coś będę wiedzieć więcej to na pewno Wam przekażę.
Bidulka
Biedna ta nasza Kasia , ucałuj Ją od nas

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
najpierw zrrobiła szblon w Autocadzie ... potem go wydrukowała na 12 kartkacg, wycięła, odrysowała na ścianie a na końcu malowałyśmy farbami

o kurcze! ... ale by było! Mam nadzieje, ze dzisiaj juz nie kłuje
Ślicznie wyszło
No kłuje, ale na razie mniej. Wczoraj miałam takiego stracha, że nie da się tego opisać, nie jestem gotowa

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Dziękuję za słowa otuchy
Staram się cały czas myśleć pozytwnie.
(...)
Ja też, z dwojga złego, cieszę się, że wiemy o tym, bo można szybko sprawdzić co i jak i interweniować. Koleżanka mamy z pracy nie wiedziała, że jej synek ma problem z nerkami i skończyło się tak, że małemu obumarła jedna nerka. Gdyby od razu interweniowali, to byłoby wszystko oki.

Pakuj się, najgorzej jest zacząć, później już idzie szybko . Ja zrobiłam sobie taką szczegółową listę, nawet wpisałam telefon, ładowarkę itp., zeby jeszcze przed wyjściem zerknąć i zapakować reszte d***reli.
Mam nadzieję, że będzie tak jak u Kuby Cass, że Maciek to wysika , a jak nie to lekarze będą w gotowości
Podziel się szczegółową listą

Cytat:
Wrzucam nowe fotki Kuby
Jak bedziecie miały dość to napiszcie

Fot.1 U babci na rękach
Ale On jest słodziak

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
z położna sprawa wyglada tak, że w szpitalu pytają o przychodnię rodzinna, do której jesteśmy zapisane i do której chcemy zapisać dziecko

każda z nas w deklaracji składanej przy zapisywaniu się do przychodni musiała wybrać położną i to właśnie ona teraz przychodzi powiadomiona przez szpital

mój synuś chyba ma się trochę lepiej , bo nocy tylko raz się budził
jadł o północy i potem ciumkał cyca od 4 do 5, potem wstał już o 8

więc sytuacja chyba się stabilizuje
A trzeba zapisać dziecko do tej samej przychodni, co my jesteśmy zapisani?
Kiedy taką deklarację się składało? Ja sobie nie przypominam
za unormowanie się sytuacji

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
a ja nie wybierałam położnej ... kurcze muszę zapytać kogoś, bo potem będzie problem
Siostro

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Mam od razu pytanko, jakie rożki kupiłyście? usztywniane czy zwykłe? bo nie wiem które lepsze są.
Te mi się podobają http://www.allegro.pl/item676717445.html
a te są usztywniane:
http://www.allegro.pl/item679953924_...uzy_wybor.html
Ja mam miękki.

Cytat:
Napisane przez arinitti Pokaż wiadomość
Hej Mamusie i Dzidziusie!
(...)
dziewuszki, dzięki za wsparcie, prace posuwają się do przodu - domek prawie gotowy na przyjęcie dzidzi, pranie się pierze, zakupy już zrobione, torba prawie spakowana

Zauważyłyście, że lekarze pod koniec ciąży często pytają - czy odczuwam ruchy? Każą też obserwować, czy wszystko w porządku. Trochę mnie to dezorientowało - no są, ale czy nie za mało ich, czy może za dużo itp. - jak to odróżnić? Więc ostatnio na USG pytam, jak to jest z tymi ruchami? Odpowiedź - po ok. 10 ruchów po śniadaniu, obiadku i kolacji (czyli w sumie ok. 30) jest ok.
Ale teraz znowu nie wiem - a jak dziecko jest bardzo ale to bardzo ruchliwe - to sygnał, że coś nie tak? A jak jest nieco spokojniejsze? Podobno dzieciaczki nasze teraz śpią ok. 20 godzin.
Mój nie kazał się jakoś wyjątkowo przejmować, mam liczyć 10 ruchów przez 6 godzin, czytałam ostatnio, że w prawidłowo przebiegającej ciąży nie ma potrzeby liczenia ruchów w ogóle . I szczerze mówiąc nie liczę, bo fioła chyba bym dostała.

Cytat:
Bo to w szpitalu jak juz dziecko sie urodzi przychodzi pielęgniarka i pyta sie do jakiej przychodni zapisujemy dziecko. Mnie sie nie pytala, jaką wybieram pielęgniarkę tylko którego pediatrę.
To skąd masz położną i pielęgniarkę środowiskową?

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
(...)
dziekuje Wam wszystkim za cieple slowa i za kciuki
przydadza sie napewno
No pewnie, mają ogromną moc

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora