Hej

Ja równiez skusiłam sie na kolorowe soczewki ale nie wiem jak beda u mnie wygladac bo mam baaardzo ciemne oczy i na dodatek duze

Dzisiaj przyszła mi paczka (soczewki zamowilam na necie z firmy geooptica zielone
![:]](//static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
) tylko mam kilka pytan.. Mam nadzieje ze mi pomozecie

1. Jak sie w ogole zaklada takie soczewki (???) Bo takie grzebanie w oku troche sadystyczne jest xp
2. Czy to jest niebiezpieczne? Bo moja rodzica jak sie dowiedziala ze kupilam takie soczewki najpierw mnie wysmiala, a potem mi mowili ze to napewno nie jest zdrowe i ze moge dostac jakiejs choroby (dodam ze nie mam zadnej wady oka i soczewki kupilam bez mocy i bez wczesniejszej wizyty u okulisty)
3. I to chyba najwazniejsze pytanie. Czy do soczewek konieczne sa pojemniki do ich przechowywania i ten płyn do soczewek? Bo ja niestety takiego nie posiadam a nie chce mi sie zamawiac od nowa z internetu i płacic za przesyłki (chyba ze mozna to kupic w apatece) Pozatym te soczewki przyszły w takich małych szklanych słoiczkach ktore sa wypełnione chyba sola fizjologiczna i tak sobie pomyslalam ze moglabym je tam chowac? Jak myslicie? Bardzo was prosze odpowiedzcie na moj post bo chcialabym juz załozyc soczewki i pokazac wam fotke ale narazie sie wole za to nie zabierac bo nie wiem gdzie je potem schowac :P
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------
Sorki za tyle pytan ale mam jeszcze jedno

Wiecie moze jak "uwolnic" te soczewki ze słoiczka? Bo po 1 nie da sie go za bardzo otworzyc a po 2 nawet gdybym otworzyla to soczewka nie przejdzie przez ten maly otwor xp Błagam niech ktos mi odpowie bo te soczewki sa takie piekne i juz chce je zalozyc