2009-07-08, 14:54
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
One_LoVe od siebie dodam, ze Humektan znajdziesz w aptece Superpharm i Millenium 
ejaj daj humektanowi szanse . Ja wiem, ze sa opinie dziewczyn (co prawda nieliczne) o zapchaniu, ale ten krem naprawde zapchac nie ma czym . Jest w nim 80% wody. Kazda uzywa jeszcze innych kosmetykow, wiec czesto trudno ustalic, ktory tak naprawde byl przyczyna zapchania.
Ja mam cere mieszana i mi Humektan uratował zycie .
Odradzam Ci natomiast
1) agresywnie dzialajace żele do twarzy tłustej, ktore ja przesuszaja i sytmuluja do szybszego "nadrabiania zaleglosci" i produkowania łoju. Jak wykonczysz Iwostin, kup lepiej ktorys z polecanych żeli dla dzieci - Babydream lub Hipp.
2) Kremy matujace- powod podobny jak ten przy żelach. efekt matowienia nie ejst za darmo -powoduje szybsze przetluszczanie skory potem.
3) Maść cynkowa regularnie na cała twarz, tak jak teraz robisz- tez nie . Za bardzo wysusza, Uzywaj tylko na krostki, lub ewentualny obszar wysypu
4) zel Benzacne też jets zbyt agresywny na dlusza mete
Jeżeli zstanawiasz sie nad BU to polecam teraz na lato nie powodujacy fotouczulenia tonik PHA 6%, żel hialuronowy jako dodatek do kremow - zminimalizuje juz w ogole ryzyko zapchania.
Twoja mieszana skora potrzebuje tez troche odzywienia, ktore prosta emulsja jaka jest humektan, Ci nie da. Dlatego przydałoby sie też jakies serum z witaminami np. Lemon, dobre do cery z niespodziankami
http://biochemiaurody.com/sklep/serumoil-regul.html
Ewentualnie kropelki Juvit dla dzieci z vit. C, koszt ok. 8 zł w aptece.
Pozdrawiam
Edytowane przez Shee'naz
Czas edycji: 2009-07-08 o 15:19
Powód: dopisek
|
|
|