Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Od jakiego wieku wypada wyjechać z chłopakiem na wakacje?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-08, 18:37   #16
TrujacaRoslina
Raczkowanie

Dot.: Od jakiego wieku wypada wyjechać z chłopakiem na wakacje?

Cytat:
Napisane przez Kiniolek91 Pokaż wiadomość
Nie uważam żeby 18 lat było nieodpowiednim wiekiem na wyjazd z TŻ. Sama tyle mam i w te wakacje jadę pierwszy raz na dłuższy wyjazd z moim TŻ (wcześniej zdarzało się, że nocowałam u nigo po jakies imprezie czy coś podobnego)... Nie jest to zły wiek o ile potrafi się wziąśc odpowiedzialność za siebie i swoje czyny. Moi rodzice długo nie mogli się równiez przekonać do tego wyjazdu (TŻ jest 6 lat starszy), bo bali się, że wrócę z ciążą i skończy się beztroska... Ale okazali mi zaufanie, widzą, że staram się zachowywac rozsądnie. wazna jest rozmowa... Chociaż nie dziwię się Twojej mamie, bo jesteś krótko z tym chłopakiem. I pomimo codziennych spotkań nie znasz go dobrze. Być może boi się, że ten chłopak nie jest godzien zaufania lub Cię wykorzysta i skrzywdzi... Mimo wszystko porozmawiaj z nią jeszcze raz, spokojnie...

Pozdrawiam =)

Łatwo powiedzieć, porozmawiaj, ale nie wiem jakich argumentów używać, konserwatyzm mojej mamy jest nie do zniesienia... I nawet tłumaczenie, że za rok, gdy pójdę na studia, nie będzie miała nade mną żadnej kontroli, nie przynosi rezultatów ;] "Teraz jesteś pod moją opieką i ja za ciebie odpowiadam" i koniec tematu ;]
TrujacaRoslina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując