Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-07-09, 11:28   #1
cholernarejestracja
Copyraptor

Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw!

Cześć (:

Ponieważ całymi dniami siedzę na tyłku i nic nie robię, tłuszczyk się odkłada i celulit robi, to postanowiłam zacząć biegać. Od zawsze tego nienawidziłam, wstydziłam się, i zniechęcałam po 200 metrach Więc teraz zabieram się za to od zupełnych, lamerskich początków. Można się ze mnie śmiać, proszę bardzo ale zachęcam, żeby utworzyć taką małą grupę wsparcia (albo dużą), i korzystając z przyzwoitej pogody - zacząć biegać

Zamierzam stosować ten schemat:

1. tydz. Biegnij 2 minuty, idź 4 minuty (powtórz 5 razy).
2. tydz.Biegnij 3 minuty, idź 3 minuty (powtórz 5 razy).
3. tydz.Biegnij 5 minut, idź 2,5 minuty (powtórz 4 razy).
4. tydz.Biegnij 7 minut, idź 3 minuty (powtórz 3 razy).
5. tydz. Biegnij 8 minut, idź 2 minuty (powtórz 3 razy).
6. tydz. Biegnij 9 minut, idź 2 minuty (powtórz 3 razy).
7. tydz. Biegnij 9 minut, idź 1 minutę (powtórz 3 razy).
8. tydz. Biegnij 13 minut, idź 2 minuty (powtórz 2 razy).
9. tydz.Biegnij 14 minut, idź 1 minutę (powtórz 2 razy).
10. tydz. Biegnij 30 minut.

Biega się co drugi dzień

I w 2,5 miesiąca dojść do biegania 30minutowego.

Użyteczny artykuł o początkach biegania: http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=6&id=520

Jestem otwarta na rady, poklepywanie po plecach i pouczania Na razie biegam w fatalnych butach, za tydzień-dwa planuję kupić porządne buty do biegania (mam nadzieję, że się nie zniechęcę do tego momentu ).

Dziś był pierwszy dzień biegania, po pierwszych 2 minutach myślałam, że umrę akurat mi wypadło pod górkę..ale potem było lepiej i lepiej

Moim celem jest wyrobienie sobie jako-takiej kondycji, i wyrzeźbienie trochę pośladków i ud, które mam straszne ważę 55,5 kg przy wzroście 165cm, z czego jestem dość zadowolona, więc na zrzuceniu kg mi nie zależy.

Zdaję sobie sprawę, że wątki o bieganiu są, ale tam z moimi śmiesznymi 2 minutami się mogę schować w dodatku większość tych wątków umarła śmiercią naturalną. W związku z tym zapraszam tu dziewczyny, które mają ochotę się nawzajem trochę powspierać

Biegamy ekipą:
Cholerka
wariatka345
Minority
MintCherry
paulina.t11
Feme21
SchizoFretka
zagubiona_w_swoich_snach
lovelytraces
kat123

Asienka187